İŞKUR ADAY HAVUZ SİSTEMİ
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) yazısında; Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR), personel arayan işverenler için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiği ifade edilmiştir.
Daha önce işverenler tarafından İŞKUR'a ilan vermek suretiyle talep edilen niteliklere uygun işgücü sorgulanabilirken, yeni uygulama ile ilan açılmaksızın ihtiyaç duyulan nitelikteki adaylar "Aday Havuz Sistemi" üzerinden görüntülenebilmektedir.
Yeni sistem işverenler açısından zaman ve emek tasarrufu sağlarken, herhangi bir işyeri üzerinden sigortalı olmayan İŞKUR'a kayıtlı iş arayanlar açısından daha nitelikli bir eşleşme imkânı sunmaktadır.
"Aday Havuz Sistemi"ne giriş yapan işverenler; görüntülenecek arama sayfasında bulunan filtreleme ekranları ile kendilerinin belirleyeceği meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dilbilgisi, yaş, çalışılacak il gibi birçok filtre ile seçtikleri niteliklerde kaç kişinin sistemde kayıtlı olduğunu öğrenebilmektedir.
Ayrıca "Aday Havuz Sistemi" ile işverenler mesleki eğitim almış, potansiyel olarak istihdam teşvikinden yararlanabilecek, sosyal yardım yararlanıcısı, mesleki yeterlik belgesi sahibi, işsizlik ödeneği alan gibi birçok farklı alt kırılımdaki iş arayanlara ulaşmak için detaylı arama yaparak meslek bazlı aday havuzu oluşturma imkanına sahip olmaktadır.
Aday Havuz Sisteminin kullanımına ilişkin olarak hazırlanan tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.
Aday Havuz Sistemine ulaşmak için tıklayınız.
Saygılarımızla,
