Suudi Arabistan Krallığı sınır kapılarında alınan önlemler hk

21.05.2020

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Ticaret Bakanlığı'na atfen alınan 27.04.2020 tarihli yazıda; Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen 07.04.2020 tarihli ve 3127896 sayılı Nota'da, Covid-19 Salgını önlemleri kapsamında Suudi Arabistan Krallığı'nın sınır kapılarında aldığı tedbirlerden bahsedilmektedir.

Bu çerçevede alınan önlemlerin;
- Ülkeye yapılacak eşya sevkiyatında deniz ve havayolu nakliyesinin kullanılması, mecbur kalınmadıkça karayolu kullanılmaması,
- Sınır kapılarında geçici vize uygulamasının başladığı,
- Sınır kapılarından girişlerde virüs taraması yapılacağı,
- Transit geçişlerde sadece gıda, ilaç ve tıbbi malzeme için izin verileceği,
- Ülkeye giren TIRlara takip cihazı yerleştirilerek 96 saat içinde çıkışlarının isteneceği, süre bitiminde mali ceza uygulanacağı,
- Gıda, ilaç ve tıbbi malzeme harici eşya nakliyatında ülkeye giren araçlarda şoför veya çekicinin değiştirileceği,

yönünde olduğundan bahsedilmekte olup, konunun Odamız üyesi firmalara ivedilikle duyurulması istenmektedir.