Üyelerimizin vergi mükellefiyetine ilişkin Oda kayıtlarını güncellemeleri ile ilgili ÖNEMLİ DUYURU

21.02.2018

Bakanlar Kurulu’nun 21 Eylül 2017 tarihli kararı gereğince, oda organ seçimleri 2018 yılı Nisan ayı içinde gerçekleştirilecek olup, YTSO Organ Seçimlerinde, yürürlükteki organ seçimleri Yönetmeliği’nin 5 inci maddesi d bendi,  6 ıncı maddesinin g bendi hükmü uyarınca meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını kullanabilmek için ticari ve sınai faaliyetten elde edilen kazanç dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olma şartı arandığından üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek varsa hatalı kayıtları düzeltmesi gerekmektedir.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetine ilişkin Oda kayıtları 9 Mart 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar incelemeye açık olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için, başvuruların firma antetli kağıda yazılmış dilekçe ve ekinde ilgili vergi dairesinden alınan mükellefiyet durum belgesi ile ibraz edilmesi gerekmektedir.

Bu ilan tüm üyelerimize vergi kayıtlarını kontrol etmek üzere Odamıza davet niteliğindedir. Kayıtlarını düzeltmek üzere müracaat etmeyen üyelerimiz Oda kayıtlarımızın doğruluğunu kabul etmiş sayılırlar.

Saygılarımızla,
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası