YTSO Seçim İlanı

27.03.2018

5174 Sayılı Kanun ve Yönetmelikler uyarınca yapılacak YTSO organ seçimleri hakkında aşağıda yazılı bilgiler ilgililerin dikkatine sunulur.

YTSO Meslek Komitesi asil ve yedek üyeleri ile Meclis asil ve yedek üyeliği seçimleri 12 Nisan 2018  Perşembe günü Fatih Caddesi Spor Sokak No 20 adresindeki Yalova Anadolu Lisesi Selçuk Ergin Kapalı Spor Salonunda 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Seçmen listeleri Fatih Caddesi Dere Sokak No: 14 adresinde bulunan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda 28-29-30 Mart 2018 tarihlerinde ilanen duyurulacaktır. İlan edilecek listelerde vergi numaraları kapalı olanlar, askıda bulunanlar, seçim tarihi itibariyle 2 yıldan az kaydı bulunanlar ve tasfiye halinde olan firmalar yer almayacaktır.

İlgililer listelere itirazlarını listelerin asılı kalacağı 28 Mart 2018 Çarşamba gününden itibaren 30 Mart 2018 Cuma günü saat 17.00 a kadar Odamıza veya Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na yapacaklardır.

İlanın son günü olan 30 Mart 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Odamıza aidat borçlarını ödeyerek askıdan inen firmalar seçim listelerine ilave edilecektir.

Kesinleşen listeler 2 Nisan 2018 Pazartesi  gününden itibaren web sitemizde ( www.ytso.org.tr ) ilan edilecek olup, üyelerimizin ilan süresindeki listeleri ve kesinleşen listeleri dikkate almaları son derece önemlidir.

Oy verme işlemi gizli oyla açık tasnif esaslarına göre yapılır.5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 10 uncu maddesi gereği  seçmen listelerinde adı yazılı olmayan üye oy kullanamaz. Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin temsil ve ilzam yetkisine sahip olduklarına dair Ticaret Sicil Müdürlüğünce onaylanmış yetki belgesini, oy kullanma sırasında sandık kuruluna ibraz etmesi zorunludur,Şahıs firmalarında firma sahibi kişi resmi makamlarca verilmiş olan kimlik belgesini sandık kuruluna ibraz etmek zorundadır, vekaleten oy kullandırılmamaktadır.

İlgililere ilanen duyurulur