NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

NNG Enerji’nin Yeni Fabrikasının Açılışı Gerçekleştirildi

14.05.2026

2008 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren ve gaz türbini ile gaz motoru hizmetleri alanında uzmanlaşan NNG Enerji’nin, Yalova’daki ikinci yatırımı olan yeni fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.

Yalova Makine İhtisas OSB içerisinde hayata geçirilen fabrikanın açılış programına Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta ve il protokolü katılım sağlarken, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Yazıcı ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Oğuzhan Uzun programda yer aldı.

Gaz türbinleri, gaz motorları ve alternatörlerin satışı, bakım hizmetleri, yedek parça tedariki ve servis alanlarında faaliyet gösteren NNG Enerji’nin yeni yatırımının bölge sanayisine önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Açılış programında konuşma yapan YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, Yalova’nın sanayi altyapısı, ticaret potansiyeli, ihracat kapasitesi ve sosyal yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demiryürek konuşmasında, Yalova’nın sanayi ve ihracat alanında önemli bir gelişim süreci içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Yalova artık yalnızca turizm ve tarım şehri değil; savunma sanayi, enerji ve yüksek teknoloji üretiminde de adından söz ettiren bir kent haline geliyor.” ifadelerini kullandı. NNG Enerji’nin gerçekleştirdiği yatırımın hem Yalova hem de ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu belirten Demiryürek, fabrikanın üretim, teknoloji ve istihdam alanlarında bölgeye değer katacağına inandıklarını ifade ederek firma yetkililerine hayırlı ve bereketli çalışmalar diledi.

Programın ardından fabrika üretim hattını gezen heyet, NNG Enerji’nin faaliyet alanları, üretim süreçleri ve teknolojik altyapısı hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.