NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

24.11.2021

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ve YTSO Meclis Üyesi Serhat Turan, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Köy Enstitüsünden mezun olduktan sonra 1949 Yılında öğretmenlik görevine Kirazlı Köyünde başlayan emekli Öğretmen Abdurrahman Gezer’i misafir etti.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinerek, "24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sizin en yaşlı ve tecrübeli öğretmenlerimizden olduğunuzu duyduk. Tüm öğrenciler öğretmenlerini ziyaret ederek unutmamalılar ve unutturulmamalı. Bu kutsal meslek onları her zaman gururlandıracaktır. Sizi böyle sağlıklı bir şekilde 99 yaşında görmek bizleri çok mutlu etti. Bu vesile ile tüm emekli öğretmenlerimize sağlık diliyoruz. Görevleri başında hizmet eden öğretmenlerimize de başarı diliyoruz. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. Bugüne kadar sayısız öğrenci yetiştiren Abdurrahman öğretmenimizi dinlemekten keyif aldık. Bizim için onların tecrübeleri birikimleri bizler için çok önemliydi. Kendilerine bizlere ayırdıkları zaman için teşekkür ederiz" dedi.

Abdurrahman Gezer ise kendisinin hatırlanmasından mutlu olduğunu belirterek onurlu meslek olan öğretmenliğin tadını hala yaşadığını belirtti. 1949 yılında Yalova’ya öğretmen olarak geldiğini belirten Gezer, “O yıllarda Yalova’nın nüfusu 3000 civarındaydı. 2 tane ticari taksi vardı. İlk görev yerim Kirazlı köyü sonrasında ise Dereköy, Öğretmen Yusuf Ziya, Hamdi Girgin, Gaziosmanpaşa Okullarında öğretmenlik yaptım. Yalova Ortaokulu ve Yalova lisesinde Din Kültürü ve Müzik derslerine girdim. Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü görevlerimden sonra emekliye ayrıldım. Yalova Musiki Derneğinde koro çalışmalarında halen devam etmekteyim. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım” dedi.

Görsel Galeri