NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Türk ; Pakistan İş Konseyi Lahor Ziyareti

11.04.2011

DEİK Türk – Pakistan İş Konseyi tarafından Mayıs ayının ilk haftasında Lahor şehrine üst düzey ve kısıtlı katılımlı bir işadamı ziyareti düzenlenecektir.
 
Türk – Pakistan İş Konseyi tarafından, Lahor Sanayi ve Ticaret Odası (LCCI) ve Pencap Yatırım ve Ticaret Kurulu (PBIT) işbirliği ile Mayıs ayının ilk haftasında iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Lahor şehrine üst düzey ve kısıtlı katılımlı bir işadamı ziyareti düzenlenecektir.

Pakistan GSYİH’sının %60’ını oluşturan Pencap eyaletinin başkenti ve ülkenin en kalabalık ikinci şehri olan Lahor’un GSYİH’sı 40 milyar dolar olup, ortalama büyüme hızı %5,6’dır. Lahor’un Pakistan’ın GSYİH’na katkısı %13,2 düzeyinde olup, 2025 yılında GSYİH’sının 102 milyar dolara yükselmesi öngörülmektedir. Hızla kalkınan ekonomisi sayesinde Lahor, Türk işadamları için cazip bir pazar konumunda bulunmaktadır. Lahor’a gerçekleştirilecek bu ziyaret ile başta enerji, altyapı ve tarım sektörleri olmak üzere Pencap eyaletinde yatırım yapılabilecek teknik çalışmaları tamamlanmış somut projeler değerlendirilecektir.

Lahor’da istihdam, hızla kalkınan ekonomisi sayesinde, üretim sektörlerinden servis sektörlerine kaymaktadır. İş gücünün %42’si finans ve bankacılık, emlak ve gayrimenkul, sosyal hizmetler gibi sektörlerde çalışmaktadır. Lahor, Pakistan’ın en büyük yazılım üreten şehridir ve bu alanda ucuz, iyi eğitimli ve ingilizce bilen genç nüfusuyla büyük rekabet üstünlüğüne sahiptir. Ayrıca Lahor, ülkenin en önemli tekstil merkezlerinden biridir. Bunun yanı sıra öne çıkabilecek diğer önemli yatırım alanları; otomotiv, deri giyim, süt ve süt ürünleri, ambalaj, mücevherat, mobilya, tıbbi malzemeler ve gıda alanında soğutma depoları ve kesimhanelerdir. Madencilik alanında ise Lahor, kömür, alçı ve kireçtaşı, silisli kum, demir, mermer ve granit üretiminde ön plana çıkmaktadır.

Söz konusu ziyarete katılım için ekteki kayıt formunun doldurulması ve Lahor ziyareti katılım teyitlerinin DEİK’e (Ömer Ertüm, tel: 0212 339 50 25 / faks: 0212 270 37 84, e-mail: [email protected]) en geç 15 Nisan 2011 Cuma günü mesai saati bitimine kadar iletilmesi gerekmektedir.