NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sercan Şık, TOBB Müşterek Toplantısına Katıldı.

26.02.2015

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Sercan Şık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen, 81 ilin katıldığı TOBB Genç ve Kadın Girişimciler tanıtım toplantısına katıldı.

Müşterek toplantılardan sonra İcra Kurulu Başkanlarının katılımı ile TOBB İcra Kurulu’nun da yer alacak 7 Bölge temsilcileri seçimleri yapıldı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı yeniden Hatice Güner Kal olurken, İbrahim Kürşat Tuna TOBB Genç Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanlığı görevine seçildi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, Kadın Girişimciler Kurulu’nun yeni başkanı oldu, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ali Sabancı ve Evrim Aras’ı tebrik ederek rol model olarak birçok insana yol açacaklarına inandığını belirtti. Her yıl 900 bin gencin istihdam piyasasına dâhil olduğunu ve bu gençlere iş bulabilmenin tek yolunun girişimci sayısını artırmaktan geçtiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu her yıl en az 90 bin yeni girişimci çıkarmak zorunda olduklarını söyledi. Girişimcilik konusunda Japonya örneğini veren Hisarcıklıoğlu, “Japonya’nın seviyesine çıkabilmek için ilave 2 milyon girişimci çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kadın ve genç girişimciler konusunda artık gölün maya tuttuğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, 1.000 civarında kadın ve genç girişimci ile çıkılan yolda bugün 6 bin 405 kadın girişimci ve 8 bin 341 genç girişimci ile devasa bir yapıya ulaşıldığını anlattı. 2 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanlığına, 4 oda ve borsanın da Meclis Başkanlığına kadınların seçildiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Oda ve Borsa meclislerinde yer alan kadınlarımızın sayısı % 33 oranında arttı” dedi.

Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Sercan Şık "TOBB bünyesinde yaptığımız toplantılarda, TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da her zaman söylediği gibi, TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarının ne kadar önemli ve girişimcilik konusunda ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha görmüş olduk ve çok heyecanlandık. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Ali Sabancı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Evrim Aras ile bölge başkanlarımızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.