NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

03 Şubat 2010
AR-GE Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

27.01.2010
Değerli Üyemiz;

 

Abigem Teknopark, önemli sanayi bölgelerimizden Gebze'de işletmelerin ürün geliştirme ve Ar-ge çalışmalarında karşılaştıkları problemlere çözümler sunmak amacıyla kurulmuştur.

Yeni ürün geliştirme çalışmaları günümüz rekabetçi ortamında firmaların ayakta kalabilmesi ve devamlılığını sağlayabilmesi için en önemli yol olarak karşımıza çıkmaktadır. Ar-ge çalışmaları bu süreçte geçilen adımlardan en önemlisidir. Bunun bilincinde olan Avrupa Birliği, birlik çatısı altındaki ülkelerdeki firmaların Dünya’nın rekabetçi ortamda hayatta kalabilmesi için Ar-ge çalışmalarına yoğun bir biçimde destek vermektedir. Bu destekler çeşitli programlar dahilinde kimisi Avrupa çapında, kimisi de her ülkede farklı birimler tarafından yürütülecek şekilde firmalara verilmektedir. Türkiye’de bu çalışmalar özellikle KOSGEB ve Tübitak çatısı altında toplanmakta ve yürütülmektedir. 

Abigem Teknopark firmalarda gerçekleştirilen Ar-ge çalışmaları için devlet desteklerine başvurulması, projelerin hazırlanması ve yürütülmesi aşamalarında firmalara danışmanlık hizmetleri vermektedir. Ürün geliştirme sürecinde ihtiyaç duyulan tersine mühendislik, prototip imalatı ve hızlı kalıp üretimi hizmetlerini de kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Kendisi de bir Avrupa Birliği projesi olan Abigem Teknopark bu konuda kuruluşundan itibaren sahip olduğu bilgiyi sanayinin hizmetine sunmaktadır.

Odamız, ortağı olduğu Kocaeli Abigem A.Ş.’nin  (Teknopark)  Ar-Ge  hizmetlerinden yararlanmak ve firmalarımızın devlet desteklerinden ve Avrupa Birliği desteklerinden haberdar olmalarını, projeleri olan firmaları desteklerden faydalanmalarını sağlamak amacıyla 03 Şubat 2010 ‘da bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Bilgilendirme toplantısına üyelerimizin yanı sıra Yalova’daki .tüm kamu ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarındaki Ar-Ge  konularına ilgi duyan ve öğrenmek isteyen çalışanlar da davetlidir.

Saygılarımla,

Celal ÖZEL
Yönetim Kurulu Başkanı



AR-GE DESTEKLERİ

SUNUM İÇERİĞİ

Yer  :  Yalova Ticaret ve Sanayi Odası
Tarih  :  03 Şubat 2009
Saat  :  09:30 – 12:30
Konuşmacı :  Coşkun CENGİZ

09:30 – 09:45 AVRUPA İŞLETMELER AĞI TANITIMI VE KOCAELİ ABİGEM

09:45 – 11:00 TUBİTAK ARGE DESTEKLERİ

• Desteklerin İçeriği
• Teknogirişim
• KOBİ Ar-Ge
• Sanayi Ar-Ge
• Başvuru kriterleri
• Başvuru Süreci
• Destek süreci

11:00 – 11:15: Ara

11:15 – 12:00 AVRUPA BİRLİĞİ KAYNAKLI AR-GE DESTEKLERİ

• 7. Çerçeve Programı
• Eureka
• Eurostars

Başvuru Formu