NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

10 Adımda Basra ve Irak’ın Güney Vilayetleri İş Rehberi

22.03.2012

Türkiye Cumhuriyeti Basra Başkonsolosluğumuz tarafından görev bölgeleri olan, Irak’ın güneyindeki Basra, Dikar, Meysan ve Mutenna vilayetlerinde faaliyet gösteren ya da göstermeyi arzu eden firmalarımız ile Irak’ın güney vilayetlerine seyahat edecek vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin yararlanmaları için hazırlanan “10 Adımda Basra ve Irak’ın Güney Vilayetleri İş Rehberi” adlı belge ilişikte sunulmaktadır.

Söz konusu Rehberde, Irak’ın vize uygulamaları, ikamet ve çalışma izinleri, firmalarımız için tescil süreci, vergi düzenlemeleri, Irak’ın güneyine yapılacak seyahatler için gerekli bilgiler, Basra’daki konaklama ve ulaşım olanakları ile bazı uyarılar yer almaktadır.

Ancak, Başkonsolosluğumuz zaman zaman mevzuatta, havayolu firmalarının uçuş takvimlerinde vb. pratik hususlarda değişiklikler olabildiğini ve bunun gibi anlık/güncel değişikliklere karşı, bölgeye hareket etmeden önce gerekli görülecek şekilde teyit alınması gerektiğini vurgulamıştır.

  Ayrıca vatandaşlarımızın, Facebook’taki “T.C. Basra Başkonsolosluğu” sayfasından da güncel duyuruları ve Irak’ın güneyine ilişkin gelişmeleri takip edebilecekleri belirtilmiştir.?