NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

1100.Gün Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

20.04.2012
YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel ve YTSO Yönetim Kurulu üyeleri göreve gelişlerinin 1100 gününü düzenledikleri değerlendirme toplantısında üyelerle paylaştılar.

19 Nisan 2012 tarihinde YTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel’e YTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı V.Şahin Tiryaki ile YTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi A.Başol HARAÇ eşlik etti.

Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, SGK İl Müdürü Ali Gencer, basın temsilcileri ile misafirler katıldı.



Bin yüz gün içerisinde yapılan çalışmaların sunumlarla desteklenerek anlatıldığı toplantıda YTSO Başkanı Celal Özel Dünya ve Türkiye’ye yönelik ekonomik verileri de aktardı. Bu süre zarfında odada yapılan çalışmalar ise tüm detayları ile üyelere aktarıldı.

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Teşvik Sistemi hakkında bilgi vererek başlayan YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Yalova'nın 2. bölgede yer almasında banka mevduat oranlarının değil daha başka parametrelerin etkili olduğunu söyledi. Toplantıda ilin dış ticaret karnesini de açıklayan Özel, "Yalova'nın ihracatı 46 milyon 713 bin dolar, ithalatı ise 56 milyon 705 bin dolar. İlin toplam dış ticaret hacmi ise 97 milyon 418 bin dolar" dedi.

TR42 Bölgesinde Yalova'nın konumunu da katılımcılarla paylaşan Özel ilin ihracat rakamları ile bu bölgede bulunan diğer iller arasında 5. sırada yer alabildiğini söyledi.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel ildeki yatırımlara ve bunların ilin ekonomisine yansımalarını da masaya yatırarak üyeleri uyardı. İldeki OSB'lerin bir an önce hayata geçirilmesi ve bu yatırımlar tamamlanmadan başka arayışlarla enerjinin bölünmemesi gerektiğini söyleyen Özel üyelere Körfez Köprüsü konusunda da uyarıda bulundu. Körfez Köprüsünün ilin geleceği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Özel, "Bu ilimiz açısından büyük bir nimet. Ancak il olarak Körfez Köprüsü'nün kazanımlarından maksimum derecede yararlanabilmek için hazırlıklı olabilmemiz lazım. Şimdiden öngörülü planlamalar yapmalı ve bu fırsatı kaçırmamalıyız. Eğer yeterli planlamalar yapılamazsa bu süreci kaçırırız. Sonrasında dövünmenin ise hiç bir faydası olmaz" dedi.

Tersanelerinde yeni Teşvik Sistemi ile atağa geçeceğini dile getiren Özel, "Teşvik Sistemi gemi sanayisine ciddi katkılar sağlıyor. O nedenle önümüzdeki zaman diliminde Tersaneler ciddi bir atılım süreci yaşayacak. Canlı bir Tersaneler bölgesinin Yalova ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İldeki OSB'lerinde bir an önce hayata geçmesini istediklerini söyleyen Özel, %62'sinin kamulaştırması tamamlanan Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas OSB'nin bitmesi ile birlikte Yalova'nın itici güçlerinden birisi olacağının altını çizdi.

Karbon Elyaf üretiminin Yalova'da yapılıyor olmasına dikkat çeken Özel, "Karbon Elyaf gibi ileri teknoloji bir üretimin Yalova'da gerçekleştiriliyor olması çok önemli. Dünya'da sadece 40 bin ton üretilebilen Karbon Elyaf'ın teknolojisine çok az sayıda ülke sahip. Teknik Tekstil ürünü statüsünden teşvik kapsamına da alınan bu maddenin ilimizde üretimin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Yalova'da bu ürüne bağlı entegre tesisler kurulması çok önemli" dedi.