NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama mesajı

19.05.2022

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs bağımsızlık yolunda attığımız ilk adımdır, Atatürk bugünü gençlerimize armağan etmiştir, inanıyorum ki gençlerimiz ülkemize, bağımsızlığımıza her zaman sahip çıkacaktır.

İstiklalimiz ve istikbalimiz için verilen büyük bir mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.  Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. Büyük sıkıntı ve yokluklar içerisinde verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlerimize emanet edilmiştir. Atatürk, böylelikle Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.

19 Mayıs 1919'da yakılan bağımsızlık meşalesini korumak ve yüceltmek gençlerimizin görevidir. Siyasi bağımsızlığı korumak ve sürdürmek için ekonomik alanda gelişmiş olmak, bunun için de bilimde ve fende ilerlemek ve üretmek gerekiyor. Bizler, genç nesillerimizi daha iyi imkânlara kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyor, her türlü kaynağımızı seferber ediyoruz. Gelişmek ve ilerlemek bir bayrak yarışıdır. Samsun'da başlayan bu yarışta bayrağımızı en ileri mesafeye taşıyacak olan çok değerli gençlerimizdir. Gençlerimiz şanlı tarihimizden alacağınız güç ve güven ile dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyacak ve yükselişinin mimarı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.

Tahsin Becan
Yönetim Kurulu Başkanı