NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

2. Duşanbe Uluslararası Sanayi ve Ticaret Fuarı

31.03.2011

6-8 Nisan 2011  tarihleri  arasında, Tacikistan'ın  başkenti Duşanbe'de,  İpekyolu Uluslar arası Fuarcılık  tarafından,  "2.Duşanbe  uluslararası  Sanayi ve Ticaret  Fuarı’nın  gerçekleşeceği bildirilmektedir

Aynı yazıda,  söz konusu  fuarın,  Duşanbe  başta olmak üzere, Tacikistan'ın  diğer  önemli Şehirleri (Khujand, Kulyab, Novabad  gibi)  ve komşu Orta  Asya  ülkelerine  (Afganistan,  Özbekistan)  uzanan geniş  bir ziyaretçi kitlesini  ağır|ayacağı  iletilmektedir.  Bunun  yanı sıra,  Türk  firmalarının  dışında  Tacikistan,  Rusya,  Kazakistan, İran, İtalya,  Almanya,'BAE  ve Çin gibi 20 ülkeden  100  civarında  uluslararası  katılımcının  fuara iştirak  edeceği bildirilmektedir.

Yazıda ayrıca, Duşanbe fuarı kapsamında, DEİK/Türk-Tacik İş Konseyi’nin, İpekyolu Uluslar arası Fuarcılık ve Tacikistan  Ticaret  ve Sanayi  Odası  işbirliği  ile 7 Nisan  2011  tarihinde  Ti.irkiye,  Tacikistan,  Özbekistan, Kazakistan,  Kırgızistan,  İran,  Rusya ve Afganistan'dan  katılan  firmalar  arasında  iş görüşmeleri  düzenleyeceği iletilmektedir.

Yazıda devamla,  adı geçen fuarın ve iş görüşmelerinin,  profesyonelleri bir araya getirerek,  ekonomik ilişkilerimize, İhracatımıza ve ilgili sektörlere büyük katkı sağlayacağı iletilmektedir.  Öte yandan,  katılımcıların konaklama,  uçak,  yemek ve diğer organizasyon masraflarının kendilerince ödeneceği ve Tacikistan'ın vatandaşlarımıza vize uygulandığı bildirilmektedir. Bununla birlikte,  katılımcıların vizelerini kendilerinin Tacikistan Ankara Büyükelçiliği’nden ya da Duşanbe havaalanından temin edebilecekleri kaydedilmektedir.

Konuya ilişkin detaylı bilgi www.expotaiik.com web sitesinden temin edilebilir. Ayrıca,  firmalar arasında gerçekleştirilecek iş görüşmelerine katılmak isteyen firmaların ekli formu doldurarak,  en geç 1 Nisan 2011 tarihine  kadar,  DEİK'e  (Adem  Kuia,  Tel:  0212-339-50-83,  Faks:  270-37-84,  e-posta:  [email protected]) iletmeleri  gerekmektedir