29 Haziran 2010
“AB Kobiler İçin Ne Yapıyor” Eğitimi

22.06.2010

Odamızca Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Kapsamında  29 Haziran 2010 Salı Günü 09:30 – 16:30 Saatleri arasında “AB Kobiler İçin Ne Yapıyor” Eğitimi düzenlenecektir. Eğitim programı amacı ve içeriğine ilişkin detaylı bilgi aşağıdadır.

Eğitim Uzmanı: Kezban MUTLU

EĞİTİM PROGRAMININ AMACI:
Avrupa Birliği’nin Türkiye’de KOBİ’ ler ve diğer kurumlar için varolan mali yardımlarının tanıtımları, Türkiye’nin katıldığı çerçeve programlarının anlatımı, proje döngüsüne giriş ve programlardan yararlanma ile takip etmenin yollarının aktarılmasıdır.

EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİ:
-Temel Kavramlar (AR-GE, Proje, Hibeler ve Topluluk programları)
-Türkiye’nin katıldığı AB Topluluk Programları (Bölgesel Kalkınma ve Çerçeve programları)
-Bölgesel kalkınma programları nedir
-Hangi bölgelerde, hangi imkanlar var?
-Başarılı proje deneyimleri
-Kalkınma ajanslarının tanıtımları
-Kimler Başvurabilir? Ne tür projeler destek alabilir?
-FP 7( 7 ÇP) nedir?
-Neden KOBİ'ler? KOBİ’lere hangi tür FP 7 araştırma projeleri açıktır?
-7.ÇP tematik alanları nelerdir?
-7 ÇP’da deneyim hikayeleri
-Kısaca proje döngüsüne bakış( Fikri geliştirme, benzer proje araştırması,ortak tespiti, iş paketleri oluşumu,bütçe hazırlama, etki ölçümü, sürdürülebilirlik..)
-Bir proje önerisinin başvuru süreci, hazırlanması ve sunulması
-Değerlendirme ölçütleri nelerdir ve öneri verenler sonuçlarla ilgili olarak nasıl bilgilendirilirler?
-Mali yardımlar, çağrı takipleri, ortak arama duyuruları  nasıl yapılır?
-Eğitim bittikten sonra neler yapmalıyım?

Eğitim Sorumluları:

Halit Cem TEZTÜRER: [email protected] Tel: 0226 814 12 24
Yakup Bülent ARICI: [email protected] Tel: 0226 814 12 24

Notlar:

1.Eğitimden önce başvuru yapmış ve katılımı onaylanmış kişiler eğitime katılabilirler.
2.Eğitimlerde kontenjanımız 35 kişiyle sınırlıdır. Eğitimlere her işletmeden max. 2 kişinin talebi onaylanacaktır. 2 kişiden fazla katılmak isteyen işletmeler eğitim sorumlularıyla görüşmelidir.
3.Eğitime tam gün katılım sağlayan katılımcılara Eğitim Sertifikası verilecektir.

BAŞVURU FORMU