NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

600.GÜN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

01.11.2010
YTSO Yönetim Kurulunun göreve başladığı günden bugüne kadar her 100 günde bir düzenli olarak gerçekleştirdiği değerlendirme toplantılarının 6.’sı 22 Ekim 2010 Cuma günü saat 10.00’da YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel’in sunumu ile gerçekleştirildi.
 
Toplantıda, Türkiye büyüme rakamları, tüketici güven endeksindeki artış, işsizlik, makro ekonomik göstergeler çerçevesinde ilimizin gelişmişlik düzeyi rakamları değerlendirildi. Türkiye genel ortalaması, TR42 şehirleri ve Yalova olarak karşılaştırmalı olarak GSMH, dış ticaret, istihdam rakamları karşılaştırıldı.

18 Şubat 2009 tarihli seçimler sonrasında oluşan Yönetim kurulunun 86 kez toplandığını, bu toplantılarda 1140 gündem maddesi görüşüldüğünü ve Yönetim Kurulu toplantılarına katılımın yüksek olmasının memnun edici bir durum olduğunu ifade etmiştir.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gerçekleşen çalışmaların stratejik planlar dahilinde gerçekleştirildiğini, stratejik planlarının 3 ana amaç altında toplandığını ve bunların;

1.Üyelerimizin, iş ve günlük yaşamlarının gelişimine yönelik iletişim ve ihtiyaçları doğrultusunda destek çalışmalarının yapılması,
2.Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının kurumsal yapısının sürdürülmesi ve geliştirilmesi
3.Yalova’da ekonomik çeşitliliği ve sürdürülebilirliği geliştirmek ve teşvik etmek için etkin stratejiler uygulamak olduğunu ve bu amaçların 26 hedefle desteklendiğini belirtti.

Özel, Oda çalışmalarının Yalova’da ticaret ve sanayi sektörünün lider kuruluşu olma ve güçlü bir ekonomik yapıyı geliştirme prensibini temel aldığını söyledikten sonra katılımcıların sorularını almıştır.

Toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplanmasından sonra sona ermiştir.