NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

08.03.2023

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu özel gün, tüm dünyada kadınların eşit haklar için mücadelelerini ve başarılarını kutlamak için bir fırsat sunuyor. Ancak, bugün aynı zamanda Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle de yaslıyız.

Depremin yol açtığı acı ve kayıplarla birlikte, bu felaketin özellikle kadınlar üzerindeki etkileri de unutulmamalıdır. Deprem, pek çok kadının evlerini ve sevdiklerini kaybetmesine neden oldu ve bu kadınlar şimdi yeniden başlamak zorunda kalacaklar.

Bu nedenle, bu yıl Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, Türkiye'deki deprem felaketinde hayatını kaybedenlere ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ayrıca, deprem nedeniyle evsiz kalan kadınlar ve çocuklar için destek sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

Kadınlar, tarihin her döneminde zorluklarla karşı karşıya kalmış olsalar da, mücadelelerinden vazgeçmemişlerdir. Kadınlar, dünya genelinde eğitim, iş hayatı ve siyasette önemli roller üstlenmektedirler ve her gün bir adım daha ileri gitmektedirler.

Bu nedenle, bugün kadınların mücadelesini kutlarken, aynı zamanda kadınların toplumun her alanında eşit haklara sahip olması için çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Kadınlar güçlenirse, toplumlar da güçlenir.

Bu yılın Dünya Kadınlar Günü, Türkiye'deki deprem felaketinden etkilenen kadınları desteklemek ve kadın hakları için mücadele etmek için bir fırsat olmalıdır. Kadınların haklarına saygı göstermek, onların potansiyelini gerçekleştirmelerine ve topluma daha fazla katkı sağlamalarına olanak tanıyacaktır” dedi.