NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Bulgaristan Vize Uygulaması

02.04.2012
Odalar Birliği’nden aldığımız bir yazıda, Bulgaristan Cumhuriyeti, 31.01.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni uygulamayla, Bulgaristan’a seyahat etmek isteyen geçerli Schengen vizesi hamillerine ve Schengen hukuku kazanımlarını tamamen uygulayan üye ülkeler ile İsviçre ve Lihtenştayn tarafından verilen geçerli uzun süreli oturum vizesi ile oturum izni sahiplerine vizesiz rejim uygulaması getirmiştir.

Söz konusu belgelerle ülkeye giriş ve kısa süreli oturum uygulaması, Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Schengen bölgesine tam üye olmasına dek geçerli olmak üzere, her 6 aylık dönem içerisinde 3 aydan fazla olmamak kaydı ile sınırlandırılmıştır.

Ayrıca, hususi pasaport halimi Türk vatandaşlarının ilk giriş tarihinden itibaren altı ay içinde üç ay süreyle Bulgaristan’da vizesiz kalmalarını sağlayan uygulama, 2 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Konuya ilişkin detaylı bilgiye, Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde (www.mfa.gov.tr) yer alan ‘Konsolosluk- Yurt Dışı Seyahat Duyuruları’ bölümünden ve Bulgaristan’ın ülkemizdeki temsilciliklerinde ulaşılabilmektedir.