NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Bulgaristan’da Tünel İnşaatı İhalesi

26.06.2009

TOBB’dan alınan bir yazıda, Bulgaristan Hükümeti'nin Balkan Dağı altından geçen bir tünel inşası gerçekleştirmek, söz konusu tünel ile buna bitişik olarak yapılacak yolun altyapısının yapımı ve daha sonrasında işletme imtiyazını ise ilgili bir tarafa vermeyi planladığı belirtilmektedir.

Bu bağlamda yol yapımı ve işletimi, tünel inşasında teknik ehliyete sahip (know-how) şirket ya da konsorsiyumlar ihale davetine istinaden teklif vermeye davet edilmektedir.

5 Ağustos 2008 tarihli Yol Kanunu'nun 21. Maddesinde ayrıntılı olarak ön görüldüğü üzere ihale süreci Ulusal Ajans 'Yol Alt Yapısı' departmanı tarafından yürütülecektir. Ulusal Ajans 'Yol Alt Yapısı' departmanı 2009 ve 2010 yıllan arasında ilgili kararları alacak, böylece nihai tekliflerin teslim edilmesi 2010 yılının yaz mevsiminden önce gerçekleşmeyecektir. 2010 yılı yazının ardından İhale Sözleşmesi imzalanır.

Muhtemel teklif sahiplerinin sayısı hakkında tahmini bir değer belirlemek için ihale ile ilgilenen tarafların aşağıda belirtilen adrese "Shipka Tüneli ihalesi" başlığı ile İngilizce ve Bulgarca dillerinde yazılmış bir niyet beyanını Ulusal Yol Altyapı Ajansı'na en geç 15 Temmuz 2009 tarihine dek göndermeleri gerekmektedir.

Adres                                                  :
National Agency "Road Infrastructure"
Concessions Directorate
Attn: Mrs. V. Gaydarova, Director
3, Macedonia Blvd, Office 406A
BG-1606 Sofia, Bulgaria
Tel: +359 2 981 9431
e-Posta: [email protected]