NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı'' kapsamında Yalova Valisi Tuğba Yılmaz başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

08.05.2024

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısı üzerine, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” konulu program çerçevesinde ilimizde deValimiz Sayın Tuğba YILMAZ başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu Yalova İl Müdürü Erhan DEDE’nin, Türkiye İş Kurumu tarafından uygulamaya sokulan büyük istihdam teşvikleri hakkında sunum gerçekleştirmesinin ardından konuyla ilgili Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin BECAN’dagörüşlerini takdim etti.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin BECAN, "Hepinizin bilgisi olduğu üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” istihdam seferberliği çağrısında bulunulmuştur. Zor bir süreçten geçen ülkemizde Türk iş dünyası olarak üzerimize düşenin fazlasını yapmaya gayret etmeliyiz, Bir ülkede istikrarın yolunun ekonomiden geçtiğinin bilincinde olan işveren dünyası olarak ülkenin kalkınmasının ve tam bağımsızlığının üretimden geçtiğini biliyoruz. 

Artı bir istihdam seferberliği konusunda Yalova iş dünyamızın, bütün kurumlarımızın el birliği ile hareket ederek bu süreçte iddialı iller arasında yer alacağına inanıyorum.

Sn.Cumhurbaşkanımızın işaretleriyle şimdi hedefimiz, daha çok istihdam, Biz istihdam konusunu çok önemsiyoruz ve bu anlamda üyelerimize sesleniyorum: Gelin, ilave en az bir işsizimize istihdam sağlayalım, onları da ekonomiye katalım, iş sahibi yapalım. Üyelerimizin işe alacağı kişinin maaşını İŞKUR, işbaşı eğitim programı kapsamında ödüyor ve sigortasını yapıyor. Sizlere ilave  maliyeti yok. Program sonunda istihdam sürerse, İŞKUR SGK işveren payını da ödeyecek. Yani İŞKUR istihdam yükünü azaltıyor.

Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın geleceği için işsizliği düşüreceğiz, hepimiz elimizi taşın altına koyacağız, sorunlarımızı el birliği ile aşacağız, bu doğrultuda iş verene destek sağlayan teşviklerden dolayı hükümetimize teşekkür ediyor, toplantının ilimiz için faydalı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 
Ardından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik toplantısında değerlendirmelerde bulunan Valimiz Sayın Tuğba YILMAZ: “ Her zaman pek çok yerde söylediğim gibi 15 Temmuz gecesi tanka, tüfeğe karşı koyan milletin bir ferdi olmaktan ve aziz milletimize hizmet etmekten dolayı son derece onur ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Aziz milletimize karşı bizlerinde çok ciddi sorumluluklarımız ve ödevlerimiz var. Her şeyden önce ki görevimiz, bulunduğumuz görevi en iyi şekilde ifa etmek ve çok çalışmak. 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine dur diyen aziz milletimiz,ekonomik anlamda da ülkemizi zor durumda bırakmak isteyenlere de dur demesini bildi.Bu ülkeyi büyüterek, geliştirerek 15 Temmuz gecesinde milletimizin gösterdiği özveri ve fedakârlığı bizlerde tüm dünyaya göstereceğiz. İstihdamı arttıracağız, ekonomiyi canlandıracağız, bu ülkeyi bölgede en iyi ülke yapacağız. Bu bizim önemli bir görevimiz, önemli bir sorumluluğumuz.Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemizde milli seferberlik ilan edildi. İlimizde de milli seferberliği en iyi şekilde katkıda bulunmamız gerekiyor. Yalova her geçen gün daha iyiye gidiyor. Büyüyor, gelişiyor, önemli yatırımlar yapıyor. Türkiye’nin gözbebeği olan Osmangazi Köprüsü’nün bir ayağının Yalova’da olmasının ilimize ileride ekonomik anlamda cazibe merkezi olmasında önemli katkısı olacak. Tarımda, sanayide, turizmde önemli avantajları olan bir iliz. Lokasyon açısından İstanbul, Kocaeli ve Bursa ile bağlantıları olan kritik bir öneme sahibiz. Burada yapılacak yatırım hem ilimizehem de ülkemize önemli katkılar sağlayacak. Bu konuda atılan küçük bir adım aslında çarpan etkisiyle düşünülünce büyük bir adım olacak. Bir kişiyi ekmek sahibi yapmak, bir kişiyi istihdama katmak bir aileyi kurtarmak demektir. Siz bir kişiye değil, bir aileye yatırım yapacaksınız. Ben inanıyorum ki Yalova’mızdan milli seferberliğe büyük bir katkı sağlanacak. Bu konuda üzerimize düşen görevimizi, sorumluluğumuzu en iyi şekilde, layıkıyla yerine getireceğiz. Küçük bir il olabiliriz ama gönlümüz büyük bir iliz. Hepinize saygılar sunuyor, şimdiden yapacağınız katkılardan dolayı da teşekkür ediyorum.” dedi.