NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Celal ÖZEL, TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve beraberindeki heyet ile birlikte Berlin’deTürk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası Toplantısına iştirak etti.

08.05.2012
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu;
Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın açılışında yaptığı konuşmada, “Almanya’dan daha fazla mal satın alabilmemiz için işadamlarına uygulanan vizenin kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.Almanya'daki Türk işadamlarının Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) ile Dünya Türk İş Konseyi'ne (DTİK) üye olmalarını isteyerek. Türk işadamları için Almanya’nın müthiş bir fırsat olduğunu ve her işadamının Almanya pazarı ile özellikle ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal ÖZEL;
Dünyanın en gelişmiş  4.devleti olan Almanya’nın iyi analiz edilmesi gerekir .Almanya  1 Milyar 300 Milyon USD ihracat ve 1 Milyar 100 Milyon USD ithalat yapan bir ülkedir .Ülkemizin de en büyük ticari partneridir.Ticaretimizi daha artırabilmek için tüm fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor.Bu amaçla  YTSO ile Almanya da kardeş bir oda bulma ve iş insanlarımızı buluşturma çalışmalarımız var.Almanya’da kardeş oda olmak  isteyen bir oda hakkında detay bilgi de bu seyahatte aldım .Gerekli bilgilendirme girişimlerinde bulunacağız.Yalova’nın avantajlarını Alman standartlarını sağlayacak şeklide sunmalıyız bu amaçla,Almanya  Büyükelçimizinde katıldığı toplantıda söz alarak Yalova hakkında bilgi aktardım.Toplantı’da nüfusu yaşlanan ve çok fazla sayıda ( 100.000 dolayında ) KOBİ'nin, mirasçıları olmadığından devre dışı kalmaları söz konusu olduğu ifade edildi. .Bu KOBİ 'lerin Yalova'da konuşlanmalarını sağlayacak çalışmaları çok önemsediğimi belirtmek isterim. Kümelenme modeli ve birlikte hareket ederek güçlerimizi kurumsal bir anlayışla artırmanın çok önemli olduğunu sürekli vurguluyorum Ortaklıklar  ancak kurumsal bir yapılandırma olur ise yaşar ve gelişirler. Eski tip ortaklıkların ise yaşama şansları asla olamaz.Ayrıca  kadın girişimciler içinde büyük fırsatlar var. Almanya her yönü ile ülkemiz için model bir ülkedir ve çok sayıda vatandaşlarımızın olması da avantajımızdır .Tüm kurumlarımızın gelecek vizyonlarında Almanya modelini izlemek ve uygulamak olmalıdır. Bu ise bizlere zaman ,maliyet  ve kaliteli yaşam açısından avantaj sağlayacaktır.