NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Çevre Yönetmeliği Hk.

22.06.2011
Sayın Üyemiz,

21.11.2008 ve 27061 Resmi Gazete sayılı ( bu yönetmelikte yapılan 22 Ekim 2009 Tarih ve 27384 sayılı Resmi Gazete değişikliği ve 12 Kasım 2010 tarih ve 27757 sayılı Resmi Gazete değişikliği dahil) ‘’Çevre Denetim Yönetmeliği’’ ve 29.04.2009 Tarih ve 27214 Resmi Gazete sayılı ‘’Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Lisanslar Hakkındaki İlgili yönetmeliklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://eizin.cevreorman.gov.tr/Ecevre/Mevzuat/Yonetmelik.aspx?sflang=tr

Geçici 1. Madde’de belirtilen süreler içinde tesis veya faaliyetler en az 3 çevre görevlisinden oluşan çevre yönetim birimi kurmak ve/veya çevre görevlisi istihdam etmek veya Çevre Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş danışman firmalardan bu hizmeti satın almakla yükümlüdür. (Çevre Denetimi Yönetmeliği İkinci Bölüm Madde 6-a)

Çevre Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş firmaların listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiz.
http://eizin.cevreorman.gov.tr/Ecevre/belgeAlanFirmalar.aspx?sflang=tr

Bu süre Ek-1 listesine giren işletmeler için Mayıs 2011 sonunda, Ek-2 listesine giren işletmeler için ise Ekim 2011 sonunda dolacaktır. (Çevre Denetimi Yönetmeliği Dokuzuncu Bölüm Geçici Madde 1-a)

Bu süre içerisinde çevre birimi kurmayan ya da danışmanlık hizmeti satın almayan işletmelere uygulanacak ciddi yaptırımlar bulunmaktadır.

Uygulanacak cezalarla ilgili yasalara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www2.cevreorman.gov.tr/yasa/teblig.asp
http://umutaritma.com/Haberler/SON-TARiHLER-VE-PARA-CEZALARi.html

İlgili kanun ve eklerinde belirtilen şartlara haiz üye listesinde bulunan işletmeler daha detaylı bilgilenmek istemeniz halinde YTSO Genel Sekreter'i Taner ERİŞ' ten bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımızla,