NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

DOMİFF,11 - Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı

20.04.2011

http://www.domif11.org

Ülkemizin önemli bir sanayi potansiyelini bünyesinde barındıran TR42 Bölgesinin (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Sakarya)  sanayi kuruluşlarına ve nitelikli insan kaynağına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkin bir fuar olan DOMİF’11 Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı Yalova Valiliği, İşkur Yalova, Yalova Üniversitesi, Yalova Belediyesi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası desteklemektedir.

DOMİF’11 Fuarı, istihdamla ilgili 3 temel ayağın, kuvvetlerinin birleştirilmesinde etkin bir rol oynamayı ve bu birleşimin sonucunda  bir sinerjinin oluşturulmasını hedeflemektedir. DOMİF’11  işletmeler, kamu kurumları ve nitelikli  işgücünü ilgilendiren bir sinerji merkezi misyonunu üstlenmektedir. Bu organizasyonda temel amaç, nitelikli gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgileri  aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, gönüllü çalışma, part-time çalışma  ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmektir.

Nitelikli gençlerimizin, fuara katılan firma temsilcileri ile direkt iletişimlerinde; firmaların üretimleri, personel politikaları, sektör ve iş piyasası bilgileri, iş ve staj bağlantıları, ilgili meslek elemanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve iş tecrübeleri, çalışma koşullarının gerçekleri, firmaların eleman tercihinde göz önüne aldığı önemli noktalar, işletmelerin organizasyon yapısı gibi bilgileri almaları amaçlanmaktadır. Ayrıca; Fuarda  çeşitli konularda tanıtım ,seminer ve panel türü etkinliklerin düzenlenmesi yanında sosyal etkinlikle de organizasyonun renklendirilmesi ve daha faydalı bir hale getirilmesi sağlanacaktır. İnsan Kaynakları yöneticilerinin buluşması sonucu, iletişimin ve paylaşımın güçlenmesi ile bölgemiz ve ülkemiz ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacaktır.

Fuara ilişkin detaylı bilgi için Hande Güngörür ([email protected]) ile irtibata geçilmesi rica olunur.

Fuar Hedef Kitlesi
Doğu Marmara bölgesindeki işletmelerin işyeri temsilcileri,
Doğu Marmara bölgesindeki Üniversitelerin öğrencileri ve mezunları ile diğer illerdeki üniversite öğrencileri,
Halk eğitim merkezi, büyük şehir belediyesi mesleki eğitim kurumu v.b. kuruluşların kurslarından mezun olan kursiyerleri,
Doğu Marmara bölgesindeki Türkiye İş Kurumunun  İl/Şube Müdürlüklerine kayıtlı nitelikli işsizler,
Doğu Marmara bölgesindeki Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri,
Doğu Marmara bölgesindeki iş değiştirmek isteyen nitelikli işgücü,
Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına katılamayan firmaların İnsan kaynakları alanında çalışan  diğer personeli.
 
Firmalarımız;
Fuar alanında kurulacak standlarda firmanın sözlü veya hazırlayacakları broşür ve çeşitli dokümanlarla yazılı ve görsel tanıtma imkanı,
Ürünlerini sergileme imkanı,
Firmalar ile Üniversitelerimiz arasında işbirliği ve araştırma geliştirme ile ilgili projeler oluşturma fırsatı,
Firmaların öngördüğü niteliklere uygun potansiyel elemanlarla tanışma imkanı,
Firmaların diğer firmalar arasında iş birliğini ve bilginin paylaşımını arttırmak,
Organizasyon komitemizce hazırlanacak broşür, afiş, yazılı ve görsel basın, internet, katalog vb reklam araçları ile firmaların yerel ve ulusal anlamda tanıtımı,
Çeşitli sektörler ile iş piyasası hakkında bilgileri edinme imkanı,
İK uzmanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve onların iş dünyasındaki tecrübelerinden yararlanma,
Fuara katılan insan kaynakları yöneticileri arasında iletişimin geliştirilmesi ile bu bağlamda insan kaynakları yönetiminin gelişmesine katkı sağlayacaklardır.
 
Fuar da Gerçekleştirilecek Organizasyonlar
Fuarımıza katılan firmalar stand kuracaklardır.
Fuarda Ülkemiz iş dünyasında söz sahibi kişiler tarafından seminer ve konferans ve söyleşiler gerçekleştirilecektir.
Fuarımıza bir çok sosyal etkinlerde gerçekleştirilecektir.
Girişimcilikle ilgili ödüllü yarışma tertip edilecektir.
 
Fuara Katılan Firmalara Sunulacak İmkanlar
Fuar için yapılacak görsel ve yazılı basında firmaların tanıtımına katkı,
Fuar sonunda hazırlanarak bölgemizdeki tüm işletmelere gönderilecek fuar CD’ sinde , firma stand resimleri ve firma ile ilgili kısa bilgilerin yer alması,
Fuara katılan firmaların insan kaynakları bölümlerinde çalışan bir personeline ücretsiz sertifikalı Eğitimi verilecektir.
12 metrekareden başlayan standlar,
Internet,Elektrik,
Firma yetkililerine ücretsiz yemek ve çay servisi
Sosyal ve panel, konferans gibi  etkinliklerden ücretsiz yararlanma imkanı,
Fuar katılım ve teşekkür plaketi,
 
Fuara Katılım
Fuara katılmak isteyen firmalar, İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 2011 Katılım Belgesi doldurmak zorundadır.
Fuara katılım bedeli 12 metrekare stand için 1000 TL dir. Katılım için illerde bulunan İŞKUR Müdürlükleriyle irtibata geçilebilir.
Fuara ziyaretçi katılımı ücretsizdir
DOMİF’11 in bu yılki teması “GİRİŞİMCİLİK”tir.
 
2007 yılında KOİF 07’ ismiyle düzenlenen  fuara önemli ve değerli firma, kurum ve kuruluşlarından 154 katılımla ülkemizde yapılan en büyük İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı gerçekleştirilmiştir. Fuara 25.000 civarında ziyaretçi katılmıştır. DOMİF 11’ de bu alanda yapılan en büyük İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı organizasyonunu gerçekleştirmek hedeflenmektedir. Bu anlamda 5 ili kapsayacak şekilde organizasyon yapılarak fuarda 250 stand açılması planlanmakta ve fuara 50.000 kişinin katılması öngörülmektedir.