NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Enerji Verimliliği ile İlgili Türk İşadamlarına Yönelik Almanya İş Seyahati (17-21 Mayıs 2011)

11.04.2011

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nden odamıza ulaşan 30.03.2011 tarih ve 411/8260 sayılı yazıda, enerji verimliliği alanında faaliyette bulunan ve/veya bu alanda işbirliği imkanları arayan Türk ve Alman firmaları arasında işbirliğini desteklemek amacıyla, 17 - 21 Mayıs 2011 tarihleri arasında Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ve The Renewables Academy AG (RENAC) tarafından, ortaklaşa düzenlenen 5 günlük bir Almanya iş seyahati gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Bu etkinlikte Türk girişimcilerine sunumlar yapılacağı, Renewables Academy AG (RENAC) enerji verimliliği eğitim merkezinin ziyaret edileceği, Alman şirketlerinin Türk firmalarını kendi ofislerinde ağırlayacağı, üretim tesislerini gezdireceği ve ikili görüşme fırsatı sağlanacağı iletilmektedir. Seyahat kapsamında Türk firmalarına Alman enerji verimliği teknolojileri, tedarikçileri ve işbirliği olanakları gibi birçok konuda kapsamlı bir bilgi sunulmasının amaçlandığı ve ayrıca Alman firmaların ilgisini çeken ağırlıklı sektörlerin, çimento sektörü, cam ve kiremit sanayi, demir-çelik sanayi ve tekstil sanayi olduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede 3 gün sürecek olan bu programın transfer, tercüman hizmetleri ücretsiz olacağı, uçak bileti, vize başvurusu, konaklama ve yemek masraflarının katılımcı tarafından karşılanacağı, ayrıca şirket profili incelendikten sonra başvuran firmalara katılıma dair teyit yazısı gönderileceği, katılımcı sayısının 25 ile sınırlandırılmış olduğu, sayı aşıldığı takdirde başvuru tarihine göre öncelik tanınacağı iletilmektedir.
Konu ile ilgili olarak Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Orkan Hatipoğlu (. Tel: 0212 363 05 00, e-mail: [email protected])  ile irtibata geçilmesi gerekmektedir. Ayrıca The Renewables Academy AG (RENAC) hakkında detaylı bilgi http://www.renac.de web sitesinden temin edilebilir.