NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Entegre Yönetim Sistemi İç Tetkik Görevlisi Eğitimi yapıldı

07.04.2009

Odamızca 06-07 Nisan 2009 Pazartesi ve Salı günleri  saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Türk Standartları Enstitüsü Personel Belgelendirme Müdürlüğü Baş Denetçilerinden Sn. Cevat ECDAROĞLU eğitmenliğinde 10 üye firmamızdan 13 temsilci, Odamızdan 5 personel  ve toplam 18 katılımcı ile gerçekleşmiştir

Eğitim programını ilk gününde KYS Uygulama Alanları, KYS  - Terimleri ve Tarifleri,Müşteri Memnuniyeti, Genel Şartlar, Çevre Yönetim Sisteminin Şartları ve Kapsamı, Uygulama Alanları, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Kapsamı, Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Tanımı ve Kapsamı ve PUKÖ döngüsünün üzerinde durularak katılımcılara EYS sistemleri için genel bir bakış ve TETKİK  edilecek sistemler genel hatları ile anlatıldı.

Eğitimin ikinci gününde Tetkik kriterleri, Tetkik Prensipleri,Tetkik Programının Yönetilmesi,Tetkik Programı Uygulaması, Tetkik Faaliyeti, Tetkik Hadeflerinin, Kapsamının  ve Kriterlerinin Belirlenmesi, Tetkiklerin Yeterliliği, Kişisel Özelliklerin neler olacağı konuları ele alınmıştır.

Eğitim, katılımcılar arasında 5 kişiden oluşan 3 grup halinde örnek vakıa çalışması yapılmıştır.Bir tetkikin nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak  konular  tartışılmış eğitim sona ermiştir.

İkinci günün sonunda gerçekleşen eğitimin değerlendirmesine yönelik dağıtılan anket formlarını 17 firma temsilcisi doldurmuştur.

Anket değerlendirilmelerine yönelik analizler ilişikte sunulmuştur.

YTSO tarafından organize edilen eğitime toplam 18 kişiden 16 sertifika almaya hak kazanmıştır.