NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Flower Show 2009’ 7. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı

09.10.2009


Odamız tarafından TİGEM Fuar Alanı’nda bu yıl 7.düzenlenen ve Türkiye’nin alanındaki tek ihtisas fuarı olan Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı’nın açılışına kalabalık bir protokol katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel, YTSO’nun sadece iktisadi değil sosyo- kültürel faaliyetlerde bulunan kentin en önemli sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

Gürel, Yalova’nın geçmişten bu yana adının çiçekle özdeşleştiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Yalova’ya marka arayışlarında her defasında çiçekçilik ismi zikredilir. Şurası kesin ki Yalova her zaman çiçek kenti olacak. Buraya gelen ve buradan geçen herkese Yalova’nın çiçek kenti olduğunu göstermemiz gerekir. Bunu özellikle kent giriş ve çıkışlarıyla meydanlarımızı çiçek kenti olgusuna göre süsleyerek başarabiliriz”

Yalova’da kurulmak istenen Süs Bitkileri İhtisas OSB’ne değindiği konuşmasında “OSB’nin kurulması için ne yazık ki finansal yetersizliğimiz var. Bu konuda ilgili kuruluşlar dışında herkesin elini taşın altına sokması gereklidir” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Milletvekilleri İlhan Evcin ve Muharrem İnce ile Yalova Valisi Doc.Dr.Yusuf Erbay yaptıkları konuşmalarının ardından açılış kurdelesini Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Celal ÖZEL ile birlikte kestiler. Kurdelenin ardından fuarı gezen protokol mensupları fuara katılan firma yetkilileri ile sohbet ettiler.