NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

“Flower Show 2010” 8. Yalova Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

01.10.2010
Odamız tarafından TİGEM Fuar Alanı’nda bu yıl 8.düzenlenen ve Türkiye’nin alanındaki tek ihtisas fuarı olan Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı’nın açılışına kalabalık bir protokol katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel, “Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı sayesinde sektörel anlamda dünyaya ulaşan bir kapı açıyoruz. Hedefimiz çiçekçilik konusunda Yalova’yı uluslar arası bir marka haline getirmek. Yalova’daki tüm kurumlarında Yalova’nın çiçek kenti imajının yerine oturması için elinden geleni yapması lazım” diye konuştu.

Yalova Valisi Dursun Ali Şahin ise bu yıl 8’ncisi düzenlenen fuarın önemine değindiği konuşmada, “Bu fuar ilimizin ekonomisine ciddi bir hareketlilik getiriyor. Bundan sonrada bu etkinin artacağına inanıyorum. Ayrıca sektör temsilcileri bu fuar sayesinde moral buluyorlar diye konuştu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “8. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı”nın açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Eker, Türkiye’de çiçekçilik sektörünün her geçen gün gelişen ve 25 bin kişiye istihdam sağlayan bir sektör olduğunu bildirdi.
 
Türkiye'de süs bitkileri ve bahçe kültürleri konusunda ekili alanın her geçen gün arttığını kaydeden Bakan Eker, ''2002 yılında 18 bin 600 dönüm alanda çiçekçilik yapılırken, bugün bu rakam yaklaşık 43 bin dekara çıktı. Ülkemizin ihracat değerinde de önemli bir artış var. Dünyada çiçekçilik ve süs bitkileri ihracatında bir azalma söz konusu iken, Türkiye’nin 2009 yılı ihracatı 49 milyon dolara ulaştı, 2010 yılında ise 60 milyon doları aşmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
Bakan Eker, dünyada tarım sektörü gerilerken Türkiye'de verimliliğin arttığını belirterek, 70 milyon vatandaşını ve 30 milyon da turisti besledikten sonra sektörün 11,5 milyar dolarlık ihracat yaptığını söyledi. Son 5-6 yıl içinde tarım sektöründeki verimliliğin 2 kattan fazla arttığını kaydeden Bakan Eker, “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı, Türkiye’nin başarı hikayesini rapor yapıp yayınladı. Bugün 56 milyar dolarlık tarımsal üretim değeri ile Türk tarım sektörü dünyadaki bütün ülkeler içinde 8. büyük tarımsal ekonomi haline geldi. Türkiye, 2002 yılında 11. sıradaydı” dedi.

Açılış konuşmaların ardından Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, günün anısına Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e plaket ve ipek halı hediye etti. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, Yalova Belediye Başkanı Vekili Halit Güleç ve YTSO Yetkilileri ile birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti. Fuardaki stantları gezen Bakan Eker, görevlilerden bilgi aldı.

FOTO GALERİ