Girişimcilik eğitimi Yapıldı

23.07.2009

22 Temmuz 2009 Çarşamba günü Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda  “GİRİŞİMCİLİK” eğitimi 13 firmadan toplam 22 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Kocaeli Avrupa İş Geliştirme Merkez Müdürlüğü (ABİGEM) Eğitmeni Bülent BALYEMEZ tarafından verilen eğitimde; Girişimcilik Nedir? ,Girişimcilik çeşitleri Girişimcilik Cesur olmak mıdır? Yoksa iflas etmek midir? Ticarette para nasıl kazanılabilir? Girişimcilik ile Devletten Alınabilecek Devlet Teşvikleri Nelerdir? Yeni Yatırım Teşvik Nedir? Nerelerde Uygulanır? Nasıl Yararlanabilirim ?  Kalkınmada Öncelikli yörelerin avantajları nelerdir? Hangi Teşvikler vardır? Avrupa Birliği Teşvikleri nelerdir? Hibelerden nasıl yararlanabilirim ?  Global olarak İhracatı Teşvik Tedbirlerinin Tarihsel Gelişimi Süreci ile ihracatı Teşvik Politikalarının Temel Amaçları. Türkiye’nin Tarihsel Dış Ticaret Gelişimi Sonucu İhracat Teşvik Tedbirlerinin Tarihsel Gelişimi Sureci. Dış Ticaret Devlet Teşvikleri konular örnek olaylarla da desteklenerek bilgi aktarımı yapılmıştır. Eğitim sonunda yapılan anketlerle de eğitim katılımcılar açısından değerlendirilmiş, katılan firma temsilcilerinin eğitimden memnun olarak ayrıldığı ve YTSO nun düzenlediği eğitim faaliyetlerinin devamı konusunda istekleri alınmıştır.