HSBC Bank ile Odamızın Ortaklaşa düzenlediği "Türkiye ve Dünya Ekonomisi" paneli gerçekleşti.

11.11.2009

09 Kasım 2009 Pazartesi günü saat: 16.00'da Odamız Meclis Toplantı Salonunda HSBC Bank A.Ş. Özel Bankacılık Stratejisti Eylem Ünal’ın “Türkiye ve Dünya Ekonomisi” konulu sunumu 39 kişilik katılımla gerçekleşti.

HSBC Bank A.Ş. Özel Bankacılık Stratejisti Eylem ÜNAL “Türkiye ve Dünya Ekonomisi” konulu sunumunda, Küresel para politikalarının Türkiye ekonomisine yansımaları, Türkiye’nin enflasyon sıralamasında dünyadaki yeri, Enflasyonun ters baz etkisinden, Enflasyonun döviz kuruna yansımaları, TCMB’nin para politikası, Merkez Bankasının kontrölü dışındaki faktörlerin neler olduğu, TCMB faiz kararı ve Türkiye risk primi – PPK metni, Kredi aktivitesi, Mevduatın Kredi ve Menkul Değerlere Dönüşüm Oranı, Kredi aktivitesi (Reel sektör Kredileri/GSYH, Faiz Oranları / Konut,Taşıt,Ticari) Kredi arzını etkileyen unsurların neler olduğu, Kredi talebini etkileyen unsurların neler olduğu, Üretim ve yatırımlar ve senaryolar hakkında bilgi verdi. Toplantı Katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.