NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

İMES OSB VE AVRASYA OSB YATIRIMCILARINI BEKLİYOR…

07.09.2017

7 Haziran 2017 tarihi itibariyle 331 sicil numarası ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla yürürlüğe girerek tescil edilen İMES OSB Yalova İMES OSB Çiftlikköy ilçemizde yeni yapılan İstanbul-İzmir Otoyoluna cephe stratejik bir konumda bulunmaktadır.

 

İMES OSB Makine ihtisas OSB dir.ÇED Raporunda ve kuruluş protokolünde kesinleştirilmiş olan makine, yedek parça, otomotiv gibi ana sektörler ve destekleyici sektörlerden oluşan NACE kodlarıyla belirtilmiş olan ilgili firmalar haricinde başka faaliyetlerde bulunan firmalar burada yer alamayacaktır.

 

Bürüt alan 5.000.000 m2 net sanayi alanı 3.000.000 m2 toplam parsel sayısı 264, Toplam yeşil alan 387.888 m2 toplam sosyal donatı alanı 413.659 m2, toplam iç imar yolu 25 km olarak planlanan İMES OSB de yatırımcıya sunulan imkanlar arasında Elektrik, su doğalgaz bağlantı ve abonelik işlemleri, inşaat ruhsatı,iskan çalışma ruhsatı, alt yapı hizmeti gibi imkanlar OSB Bölge Müdürlüğünce sağlanacaktır.

 

10 ve 15 Dönümlük parseller olarak hazırlanan parseller talebe göre tevhid edilerek 20 Dönümden 200 dönüme kadar tek parsel olarak verilebilecek şekilde modüler nitelikte de hazırlanmıştır.

 

Yine ilimiz sınırları içinde tescil edilmiş olan AVRASYA OSB ise, planlı yapılanması, teknolojik alt yapısı, sunacağı istihdam olanakları ile Yalova da yepyeni bir çalışma ve yaşam merkezi olacaktır.Toplam 2.340.000 m2 lik bir alan olan Avrasya OSB nin hemen yanın da 1.400.000 m2 lik Gemi Yan Sanyi OSB de yer almaktadır. En küçük parsel 4.500 m2 olarak planlanan alanda 3.200 m2 net alan oluşmaktadır.

 

Yalova teşvik paketi kapsamında 1 Bölgede olmasına rağmen OSB de yer alan sanayiciler teşvik paketinde yapılan değişiklikle bir alt bölge desteğinden yararlanabilmektedir. OSB lerde yatırım teşvik belgesi ile KDV istisnası, Gümrük vergisi muafiyeti, %25 Vergi İndirimi Yatırıma Katkı oranı, 5 yıl süre ile Sigorta primi işveren hissesi desteği sağlanmaktadır.Ayrıca OSB de yer alan sanayiciler inşaat bitim tarihini takip eden bütçe yılından itibaren 5 yıl emlak vergisi,atıksu bedeli, inşaat harcı ve yapı kullanma izni harcı , gibi muhtelif muafiyetler ve indirimlerden de faydalanmaktadır.

 

Bahsetmiş olduğum OSB lerde yer almak isteyen Yalova lı sanayicilerimiz, Odamız Genel Sekreterliğinden alacağı bilgi ve belgelerle müracaatlarını yapabilecektir.

 

Tahsin BECAN

Yönetim Kurulu Başkanı