NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca Yürütülecek Teftişler Hakkında

04.07.2011
Sayın Üyemiz,

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Odamıza iletilen yazıda;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma hayatını denetlemeye yetkili birimi olan İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca; çalışma barışının sağlanması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin yerine getirilmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi amacıyla programlı teftişler yapılmakta olduğu belirtilmiştir.

Bu bağlamda 2010 yılından itibaren İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca proje tabanlı ve önleyici teftişlere daha çok yer verilmeye başlanmıştır.

Bu teftişlerde; valilikler, yerel yönetimler, işçi ve işveren sendikaları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili sosyal taraflarla işbirliği yapılmasına ve sorunların çözümünde birlikte hareket edilmesine öncelik verileceği belirtilmiştir.

İlimizde, tekstil ve metal sektörlerinde 01.05.2011- 31.12.2011 tarihleri arasında kayıt dışı istihdam, çalışma ve dinlenme süreleri, ücretler, kadın ve çocuk işçi çalıştırılması, yabancı uyruklu işçi çalıştırılması vb. konularda var olan riskleri önlemeye yönelik olarak proje teftişleri yürütülecektir.

Söz konusu projeler süresince risklerin giderilmesi için, etkin olarak, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, ilgili grup başkanlığı ve iş müfettişleri ile işbirliği yapmanız ve söz konusu projeler çerçevesinde düzenlenecek olan her türlü etkinlik, toplantı, panel vb. faaliyetlere katkı ve katılımınız, proje teftişlerinin öngörülen hedeflere ulaşması için büyük önem taşımaktadır.