K Yetki Belgeleri Odamızdan verilmeye başlandı.

06.05.2010

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal ÖZEL, 05 Mayıs 2010 tarihinde YTSO Meclis toplantı salonunda yapmış olduğu basın toplantısıyla K Yetki Belgeleri’nin odamızdan tarafından dağıtılması konusunda bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda konuşan Özel, “4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve buna istinaden çıkarılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereği Ulaştırma Bakanlığı ile TOBB arasında 21.09.2005 tarihinde protokol imzalanmıştır. Yalova Bölgesindeki Mevcut K Yetki Belgeleri; K1 Yetki Belgesi 552 Adet, K1* Yetki Belgesi 15 Adet, K2 Yetki Belgesi 204 Adet, K2* Yetki Belgesi 531 Adet, K3 Yetki Belgesi 10 Adet, Toplamda 1.312 Adet K Yetki Belgesi bulunmaktadır.

Odamızın üyelerine daha fazla hizmet üretme ve Yalovalı vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere K Yetki belgelerinin tarafımızca düzenlenmesi konusunda 05.01.2010 tarihinde TOBB ‘ne başvuruda bulunulmuştur. TOBB 16.02.2010 tarih ve 4433 sayılı yazıları ile talebimizin kabul olduğunu bildirmiştir. Odamız 18.02.2010 tarih ve 53 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar neticesinde, Odamız ve TOBB arasında K yetki belgesi düzenleme konusunda bir protokol imzalanmıştır.

TOBB’nin 16.03.2010 tarih ve 7598 sayılı yazıları ile, Odamızdan K yetki belgesi eğitimine katılacak personelin T.C. Ulaştırma Bakanlığı Bursa Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne bildirilmesi talep edilmiştir. T.C. Ulaştırma Bakanlığı Bursa Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün 29-31.03.2010 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu K yetki belgesi eğitimine, Odamız Genel Sekreteri Taner ERİŞ, Sanayi Sicil – Dış Ticaret Memuru Tolga AKINCI ve Oda Sicil – İç Ticaret Memuru Y.Bülent ARICI katılmışlardır. TOBB ‘den 19.04.2010 tarihinde K yetki belgeleri otomasyon sistemine giriş şifreleri tarafımıza e-mail yolu ile ulaştırılmıştır. K Yetki Belgeleri boş formları, Odamıza 28.04.2010 tarihinde TOBB ‘den kargo yolu ile ulaştırılmıştır. Bugün itibariyle Odamızca Yetki belgeleri dağıtımına başlanmıştır.” Dedi.

K Yetki belgeleri bilgi ve başvuru evraklarına http://www.ytso.org.tr/Icerik/IcerikDetay.aspx?IcerikID=466 adresinden ulaşabilirsiniz.

K YETKİ BELGE TÜRLERİ
K1 Yetki Belgesi: Ticari amaçla yurt içi eşya taşımacılığı yapacak firmalara verilen bir belgedir.
K1* Yetki Belgesi: Ticari amaçla İl içi eşya taşımacılığı yapacak firmalar için düzenlenir.
K2 Yetki Belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili yurt içi eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak ve istiap haddi 3.500 kg üstündeki kamyon ve benzeri araçlar için düzenlenir.
K2* Yetki Belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili yurt içi eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak ve araç istiap 3.500 kg altındaki kamyonetler için düzenlenir.
K3 Yetki Belgesi: Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacak özmal taşıtlarla en az 30 ton taşıma kapasitesine ve 5.000 Türk Lirası sermayesi olan işletmelere verilir.