NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

KOBİ destek ve ARGE semineri yapıldı

17.06.2011
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanlığı Bursa Şubesi’nden gelen uzmanlar tarafından KOBİ Destek Paketleri ve ARGE konularında bilgilendirme semineri verildi. YTSO Toplantı Salonu’nda 15 Haziran 2011 perşembe günü gerçekleştirilen seminerde KOSGEB Bursa’dan gelen Uzman Erkan Güngör başkanlığında, Uzman Yardımcıları Erşad Güzel KOBİ hibelerini, Şevket Candaş ise ARGE hibelerini anlattı.

KOBİ Destek Programıyla ilgili bilgi veren Erşad Güzel, işletmelerin 6 ile 24 ay arasında sürecek olan projeleri için 150 bin TL’ye kadar hibe desteğinin KOSGEB tarafından sağlandığını belirterek, “Bu program, işletmelere özgü sorun ve hedeflerin işletmeler tarafından tespit edilerek faaliyet adımlarının yine işletmeler tarafından belirlendiği ve bu faaliyet adımlarının desteklendiği bir programdır. Bu program kapsamında işletmelerin üretim, yönetim organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilgili alanlarda sunacakları projeler desteklenir” dedi.

AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programıyla ilgili konuşan Şevket Candaş ise, bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip işletmelerle girişimcilerin desteklenmesi, yeni ürün, yeni süreç, bilgi veya hizmet üretilmesi ve ticarileştirilmesi için araştırma, geliştirme, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerinin AR-GE başlığı altında değerlendirildiğini söyledi. ARGE hibeleri kapsamında işletmelere farklı ara başlıklar altında 1 milyon TL’ye kadar destek sağlanabiliyor.