NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantılarının 4.sü gerçekleştirildi

29.03.2012
28.03.2012 Perşembe günü, 14.00-16.00 saatleri arasında KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantılarının 4.sü gerçekleştirildi. KOSGEB Yalova Sinerji Odağı Uzmanı Halit Cem Teztürer KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Halit Cem Teztürer “Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayi de entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek üzere hayata geçen genel programı kapsamında yer alan 12 ayrı destek başlığına ilişkin destek sağlanmaktadır. İlk olarak yurt içi fuar desteği, katılım sağlanacak fuarlarda; boş alan (yer) kirası, stand konstrüksiyonu ve dekorasyonu, fuar katılımcı katalogu, fuar alanının genel düzenlemesi ile gerekli olabilecek diğer hizmet giderlerini kapsar. Yurt dışı iş gezisi desteği ise işletmelerin, uluslar arası işbirliğini temin etmelerini veya arttırmalarını sağlamak amacı ile organize edilen yurt dışı iş gezisi programlarına katılmalarına destek verilir. Yurt dışı iş gezisi programlarında işletme temsilcilerinin; konaklama giderlerini, ulaşım giderlerini, yurt dışı iş gezisi programı ile ilgili diğer giderlerini kapsar. Yurt dışı iş gezisine katılacak işletme temsilcileri işletme sahibi, ortağı veya çalışanı olmalıdır. Her bir yurt dışı gezisi için işletme başına sağlanacak azami destek miktarı 2 bin TL’dir. Program süresince desteğin üst limiti 10 bin TL’dir” diye konuştu.

İşletmelerin; işletmelerini ve ürün ve hizmetlerini ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtmaları için gerçekleştirecekleri faaliyetlerine destek verildiğini ifade eden Teztürer sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu destek; broşür, ürün katalogu giderlerini, etiket baskılı tanıtım amaçlı CD giderlerini, yurt dışında yayınlanan veya dağıtılan basılı yayınlara reklam verme giderlerini kapsar. Bu destek, Yurtiçi Marka Tescil Belgesi sahibi olan işletmelere verilir. Program süresince desteğin üst limiti 15.000 (on beş bin) TL’dir. Eşleştirme desteği ise; işletmelerin eşleştirme merkezlerinden alacağı; Danışmanlık Hizmetleri Organizasyonel Hizmetler Daimi Sergi Alanı Hizmetleri’ne destek verilmektedir. Program süresince desteğin üst limiti 15.000 (on beş bin) TL’dir. Bu destek, en az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu yeni eleman istihdamı için verilir. İşletmeler destek üst limiti dahilinde birden fazla nitelikli eleman çalıştırabilir. Bu desteğin aylık üst limiti, istihdam edilecek her bir eleman için net ücret üzerinden hesaplanır ve 1.500 (bin beş yüz) TL'yi geçemez. Asgari geçim indirimi net ücrete dahil edilmez. Program süresince desteğin üst limiti 20.000 (yirmi bin) TLdir.”

Bir sonraki toplantının 15 gün sonra, 11 Nisan 2012 Çarşamba günü 14.00–16.00 saatleri arasında yine YTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirileceği bildirildi.