NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

KOSGEB Yeni Kredi Faiz Desteği Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

05.11.2009

KOSGEB tarafından 100 bin işletmeye sağlanacak 2,5 milyarlık kredi desteğiyle ilgili Yalova'lı işletme sahipleri bilgilendirildi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanı Celal ÖZEL, KOSGEB Bursa İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü Uzmanları Erkan GÜNGÖR ve Hakan ULUSU ile Oda yöneticileri, Bankalar ve işletme sahipleri katıldı.

KOSGEB Bursa İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü Uzmanları, KOSGEB'in 1990 yılında 3624 Sayılı Kanun ile İmalat Sanayi İşletmelerinin ekonomideki yerlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, bu yıl imalat sanayi dışında yer alan sektörlerdeki KOBİ'lerin de geliştirilmesi görevinin KOSGEB'e verildiğini söylediler.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 100 bin işletmeye sağlanacak 2,5 milyar liralık kredi başvurularının 04 Kasım 2009 Çarşamba gününden itibaren başladığını ifade eden KOSGEB Bursa İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü Uzmanları, krediden faydalanmak isteyen KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletme sahiplerinin anlaşma yapılan 17 bankaya direkt başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

''Esnaf-sanatkarlar ile tüm KOBİ'lere yönelik hazırlanan 100 bin işletmeye 2,5 Milyar TL'lik yeni kredi destek programı'na başvurular, Çarşamba günü başlamıştır. 2,5 Milyar TL'lik yeni kredi destek programı çerçevesinde başvuran ve gerekli şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlar ile tüm KOBİ'lere, ilk 3 ayı ödemesiz, geri kalanı aylık eşit taksitler halinde toplam 15 ay vadeli 25 bin TL üst limitli kredi kullandırılacak. Şahıs işletmelerinde işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde kredi üst limiti 30 bin TL olacak. İşletme başına kredi üst limiti 25 bin TL olup, kredi faiz veya kar payı tutarının yüzde 25'i krediyi kullanan işletmeler tarafından aylık eşit taksitler halinde, kalan yüzde 75'i ise KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Yalnız kredi üst limiti 25 bin TL olmasına rağmen işletme sahiplerimiz ihtiyaçları kadar kredi kullanabileceklerdir.''

İşletmelere kredi tahsisinde başvuru sırasının esas alınacağını da hatırlatan KOSGEB Bursa İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü Uzmanları, kredi desteğinden faydalanmak isteyen işletme sahiplerinin KOSGEB’in internet sayfası üzerinden gerekli işlemleri yaparak Yalova Ticaret ve Sanayi bünyesinde bulunan Yalova KOSGEB Sinerji Odağı’na başvurmaları gerektiğini kaydetti.