Kredi Garanti Fonu Kredi Destekleri Kobi Kredileri ve Kredi kullanım Süreçleri Paneli Yapıldı

16.06.2009

Kredi Garanti Fonu Kredi Destekleri, Kobi Kredileri ve Kredi kullanım Süreçleri paneli, Oturum Başkanlığını Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Kredi ve Teşviklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Koray Girgin'in yaptığı, Kredi Garanti Fonu Bursa Şube Müdürü Tülay Çağatay, Halkbank Kocaeli Bölge Koordinatörlüğü Ticari Kobi Pazarlama Bölüm Müdürü Sevgi İnal ve Fortisbank Kobi Segment Yönetimi Ahmet Güney Gönüllü ve Tuba Yeniçeri'nin sunumları ile gerçekleşen panele, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 42 işletmeden Toplam 58 kişi katıldı.

Panelde, Kobilerin uzun vadeli kredi kullanımlarında talep edilen yüksek teminatlar, bunun yanısıra Kobilerin işlerini büyütürken mevcut kredi limitlerinin artırılmasında bankalarca talep edilen ek teminatlar işletmeler ve bankalar arasında bir sorun olarak ortaya çıktığı için kredi garanti fonunun Kobilere verdiği kefalet ve Kobiler adına üstlendiği risk ile işletmelerin daha çok kredi kullanmalarının sağlanması, Kredi Garanti Fonu'nun destekleri, iş akış şeması ve bunun yanısıra bankalar tarafından verilen Kobi kredileri ile bu kredilerin kullanım süreçlerinde işletmelerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların giderilmesine yönelik konular panel konuşmacıları tarafından anlatıldı. Üyelerden gelen soruların cevaplanmasıyla panel son buldu.