NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

KSO Oda Orkestrası Yalova`da Sanatseverlerle Buluştu

19.01.2009

Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası’nın “Üretim ritmi” adlı klasik müzik konseri Halk Eğitim Merkezi Tiyatro ve Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konsere Yalovalılar büyük ilgi gösterdi. Çoğunluğu Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü mezunu olan ve toplam 20 kişiden oluşan Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası, Yalovalılara unutamayacakları bir müzik ziyafeti verdi. Klasik eserlerin yanı sıra, Türk ezgilerini de evrensel müzikle harmanlayıp seslendiren orkestranın şefliğini Özgür Günay yaptı.

KOCAELİ SANAYİ ODASI ODA ORKESTRASI

Klasik müziğin tanıtılması ve kültürünün gelişmesi için yöremiz konservatuarından ve Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan genç ve idealist müzisyenleriyle “Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası”, 2007 Ocak ayında oluşturmuştur.

Kocaeli’de ilk Klasik Müzik Orkestrası’nın kurulmasına öncülük eden Kocaeli Sanayi Odası, aynı zamanda dünyada da ilk Oda Orkestrası’nı kuran Oda olarak bir ilke imza atmıştır.

Çoğunluğu Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü mezunu ve toplam 18 kişilik orkestra, müzik yapma tutkusu ile bir araya gelen müzisyenlerin oluşturduğu bir topluluktur.

Klasik eserlerin yanı sıra Türk ezgilerini de evrensel müzikle harmanlayıp seslendiren orkestrayı Şef Özgür GÜNAY yönetmektedir.