NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Küresel Kriz ve Türkiye İçin Senaryolar konulu panel yapıldı

22.01.2009
Prof.Dr.Kerem ALKİN’in konuşmacı olarak katıldığı Küresel Kriz ve Türkiye İçin Senaryolar konulu panel Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda 21 Ocak 2009 Çarşamba günü saat 18.00’de yapıldı.
 
Katılımın oldukça yoğun olduğu Konferansa konuşmacı olarak katılan Ekonomi ve Uluslar arası ilişkiler Uzmanı Profesör Doktor Kerem Alkin Türkiye ekonomisinin konumlandırılması, dünya ekonomisinin son on yılı ve küresel dalgalanmanın nedenleri, 2009 yılına ilişkin senaryolar, bu senaryolara bağlı pariteler ve trendler, Türkiye ekonomisinde son 5 yıllık yeniden yapılanma süreci, temel riskler, fırsatlar ve Türk ekonomisi için temel senaryolar ve yatırım araçlarının seyri üzerine ekonomik göstergeler karşısında firmaların nasıl bir duruş sergilemesi gerektiği üzerine ve uygulanan yöntemler hakkında açıklamalarda bulundu.  
 
Küresel ortamda rekabetin koşulları ile ilgili olarak da örneklere dayalı bilgiler veren Alkin, Tüketici ihtiyaçlarının geri dönüşümünü iyi yorumlamak ve yenilikler icat etmek gerektiğini, yeri geldiğinde de uygun bir ortak bulmanın faydalı olacağını, yüksek katma değerli ürünlere yoğunlaşmanın şart olduğunu dile getirdi.
 
Dünya ekonomisinin son on yılı, küresel dalgalanmanın nedenleri ve Türkiye ekonomisinin konumlandırılması konusunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kerem Alkin, 21. yüzyılda değişen küresel ekonomik şartlar içinde Türkiye’nin merkez ülke konumuna geldiğine dikkat çekti.