NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Moldova İstanbul Başkonsolosu Odamızı Ziyaret Etti.

08.04.2010

7 Nisan 2010 Çarşamba günü, saat 14.00’te Moldova İstanbul Başkonsolosu Sergiu Goncerenco Yönetim Kurulu Başkanımız Celal ÖZEL’i makamında ziyaret etti.
 
Özel ile Başkonsolos Goncerenco İlimizin ekonomik yapısı, Moldova ile ülkemizin ithalat ve ihracat hacmi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Yaklaşık 4,5 milyon nüfusu olan Moldova’da 400’e yakın Türk şirketi ortakları veya kendi girişimleriyle faaliyet göstermektedir. Moldova ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 220 milyon $ olup, Türkiye’den tekstil, sebze ve meyve, kimyasal madde, canlı hayvan ve hayvansal gıda maddeleri, tarım makineleri, enerji ve inşaat malzemeleri bu alışverişe konu olmaktadır.

Özel ile Başkonsolos arasında yapılan mutabakata göre, Moldova ile ülkemiz arasındaki ticaret hacminin artılması kapsamında ticarete konu olacak malların ve firmaların seçimi için Türk- Moldova ortak ticaret heyeti oluşturulacaktır. Yine bu amaçla YTSO ile Moldova Ticaret ve Sanayi Odası’nın karşılıklı görüşmeler yapmasına karar verilmiştir.

Başkonsolos, Moldova’ya vize almak isteyen YTSO üyelerine İstanbul Başkonsolosluğunda gereken her türlü kolaylığın gösterileceğini ifade etmiştir.