NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Nitelikli Eleman Desteği

16.08.2010
05.05.2009  tarihli 27219 sayılı resmi gazetede Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmış ve Sanayi ibaresi İşletmeleri şeklinde değiştirilmiştir.

15.06.2010 tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kosgeb Destek Programları Yönetmeliğinde yer alan destek programlarından imalat ve 18.09.2009 tarih ve 27353 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilen hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalarda faydalanabileceklerdir.

Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek üzere hayata geçen Genel Destek Programı kapsamında yer alan 12 ayrı destek başlığından biri olan Nitelikli Eleman Desteğine ilişkin destek unsurları aşağıdadır.

• Bu destek, en az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu yeni eleman istihdamı için verilir.

• Bu destek, yeni istihdam edilecek veya destek başvurusu tarihi itibarı ile son bir ay içinde istihdam edilmiş olan nitelikli eleman için verilir.

• İşletmeler destek üst limiti dahilinde birden fazla nitelikli eleman çalıştırılabilir

• Bu desteğin aylık üst limiti, istihdam edilecek her bir eleman için net ücret üzerinden hesaplanır ve 1.500 (bin beş yüz) TL’yi geçemez. Asgari Geçim İndirimi net ücrete dahil edilmez.

• Program süresince desteğin üst limiti 20.000 (yirmi bin) TL’dir.

Örneğin, 4 yıllık üniversite mezunu istihdam eden bir işletme bu elemana  verdiği 2000 TL  net maaşın 1000 TL’sini  Kosgeb’den geri alabilmektedir.

Kosgeb’in diğer destek programlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Kosgeb Yalova Sinerji Odağı Personeli Halit Cem TEZTÜRER ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.