NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

OSB talebi karara bağlandı

19.03.2021

Yaklaşık 6 aydır Yalova gündeminde yer alan Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Yalova Avrasya Giyim İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin birleşme konusu 17 Mart 2021 Çarşamba günü Oda meclis toplantımızda görüşülerek, ilgili OSB lerin talebi değerlendirilip karara bağlandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan YTSO Başkanı Tahsin Becan “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası geçmişte olduğu gibi bugünde Yalova’da güçlü ve temiz sanayinin gelişmesinin yanında yer almıştır. YTSO, Yalova Gemi İhtisas OSB, Avrasya Giyim İhtisas OSB, İMES Makine İhtisas OSB lerinin kuruluş protokollerinde, ihtisas OSB olmalarından ve çevreyle barışık, bacasız sanayi yatırımları olacağından tereddüt etmeden yer almış desteklemiş %6 payla ortağı olmuştur.

Şu konu önemle bilinmelidir ki ve özellikle altını çizerek, üstüne basarak söylüyorum, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri şehrimizle ilgili alacağı kararların hiç birini pazarlık konusu yapmaz. Bazı yayın organlarında ne tesadüftür ki meclis toplantımızın olduğu gün hadsizce yazılan karma OSB ye onay verilirse 2 Milyon TL bağış alınacak mı? Söylemleri ile algı yaratmaya çalışanlara o laflarını aynı şekilde iade ediyoruz.

Ayrıca YTSO kimsenin davetiyle, uyarmasıyla gerek basına gerekse kamuoyuna bilgi vermez. Yerel basın her zaman bizim baş tacımız olmuştur, onların sayesinde yapılan faaliyetlerin üyelerimize ve vatandaşlarımıza duyuruyoruz. Zira en büyük sorun bilgilenmeden sorup öğrenmeden tahmini fikirlerle kurumları töhmet altına sokmanın bir anlamı yoktur. Bu davranışlarla farkında olmadan Yalova’ya zarar veriyorlar. Burada hem kurum yöneticilerinin motivasyonu bozuluyor, hem de Yalova’ya yeni yatırım yapanlarda yaptığına pişman oluyor. Bu hassas çizgiye herkesin dikkat etmesi gerekiyor.

Bizler YTSO Meclisi olarak temiz, çevreye duyarlı sanayinin ve yeni yatırımların yanında olmaya devam edeceğiz. Yalova turizmi, tarımı ve sanayisi ile butik bir ildir. Tersanelerimiz haricinde sayısı az olmakla birlikte dünyada marka olmuş çok ciddi üretim yapan sanayi tesislerimiz var. İnşallah OSB ler tamamlanıp tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde Yalova’da hem istihdam anlamında hem de ekonomi anlamında ciddi katkılar oluşacaktır.

Böyle güzel butik deniz kenarı olan bir ilde de tüm OSB ler ihtisas OSB olarak tescil edilmiştir. Avrasya OSB  ve Gemi OSB den gelen birleşme talebinde bir sorun yok ancak birleşmeleri halinde karma OSB ye dönüştüğü için meclisimiz tarafından birleşme talebi kabul görmedi. Yaklaşık 6 aydır bu konu için araştırmalar yaptık, fabrikaları yerinde ziyaret ettik, yetkililerle görüşmelerde bulunduk, Yönetim Kurulumuz Avrasya OSB Yetkililerini odamızda misafir etti, kendileri ile görüş alışverişinde bulunduk. Bu toplantı sosyal medyada yazılan gibi gizli kapaklı, kapalı kapılar ardında yapılan bir toplantı değildi. Yalova’da yatırımı bulunan iş adamları ile Odamızda görüşme yaptık, zira yatırımcının ilk olarak gelip bilgi vermesi ya da alması gereken yer YTSO dur, bundan daha doğal bir durum olamaz, aksini de düşünen art niyetlidir.

Sonuçta YTSO Meclis toplantımıza katılan 25 üyemizin 23 ü ret, 2 si evet yönünde görüş bildirerek birleşme talebi oy çokluğu ile ret edilmiştir. Bu doğrultuda karma OSB’ni Yalova’da oluşturulmasının istenmediği kararı alınmıştır. Bu süreçte emeği geçen yönetim kurulumuza ve tüm meclis üyelerimize, bu konuda hassasiyet gösteren Yalova halkına YTSO Yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” dedi.