NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması

12.03.2012
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği öncülüğünde, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, ülkemizde Ar-Ge ve tasarım kültürünün yerleşmesi ve teknoloji ile bütünleşmesi, Ar-Ge ve Tasarım konularında yeterli birikimin oluşturulması, ihracatta katma değerin arttırılması, yeni teknolojiler ile üretim yapılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşvik edilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin üretilip, dünya pazarlarına sunulması amacıyla ‘Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışma”sının ilkinin 17-18 Mayıs 2012 tarihinde, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleneceği bildirilmektedir. Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması “Ergonomi, Yenilenebilir Enerji-Çevre, Emniyet, Mekanik/ Fonksiyonellik” olmak üzere dört ayrı kategoride düzenleneceği ifade edilmektedir.

Her yıl düzenlemesi ve geleneksel hale getirilmesi planlanan “1. Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım yarışması”nın, uluslararası pazarlarda özgün tasarımların ortaya çıkmasına yardımcı olacağı, sektörel motivasyon, işbirliği ve dayanışmaya katkı sağlayacağı kaydedilerek, 2012 yılı ihracat stratejisi kapsamında ihracatta katma değerin arttırılmasının hedeflendiği bildirilmektedir.

Proje pazarı ve yarışma başvurularının www.otomotivprojeyarismasi.com ve www.otomotivprojepazari.com web siteleri üzerinden yapılacağı belirtilerek, etkinlik ile ilgili tüm bilgilere söz konusu web siteleri üzerinden ulaşılabileceği kaydedilmektedir.