NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Özbekistan Cumhuriyetinde Uluslararası Fuar Etkinlikleri

28.04.2011
Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden alınan yazıda, Özbekistan’da, 2011 yılında düzenlenen uluslararası fuarların listesi iletilmiştir. Anılan liste Odamız Dış İlişkiler Servisi nden temin edilebilir.

Aynı yazıda, Özbekistan devleti tarafından, Türk yatırımcılarına, herhangi bir bedel ödemeksizin, Özbekistan devletine ait inşaat tesislerinden kullanılmayan, boş ya da inşaatı yarıda kalmış bina tahsis edilebileceği, ancak bunun için taahhüt edilen yatırımın vaktinde bitmesinin şart olduğu vurgulanmaktadır.

Yazıda devamla, konu ile ilgi olarak, söz konusu devlet mal varlıkları listesine, Özbekistan Devlet Mülk Kurumu web sitesinden (http://www.gkitorg.uz/index.phpoption=com_content&task=category§ionid=23&id=187&Itemid=58&lang=en ) ulaşılabileceği bildirilmektedir. Bunun yanı sıra, Özbekistan’da üretilen ihraç ürünleri ve ihracatçılar hakkındaki bilgilerin www.exporter.uz internet sitesinde hizmete sunulduğu kaydedilmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgi için, aşağıdaki iletişim bilgilerinden temasa geçilebilir.
 
Ayrıntılı bilgi için: Azizbek Salahiddinov
Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı.
Tel: 0312-441-57-26
Faks: 0312-442-70-58
E-posta: [email protected]