Polonya Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Odamızı Ziyaret Etti

21.01.2009
21 Ocak 2009 Çarşamba günü saat 11.00’de Türkiye ile Polonya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Ticaret Müsteşarı Michal Mierzwa Odamız'ı ziyaret etti. Odamız üyeleriyle görüşen Mierzwa, ülke tanıtımlarını yaptılar ve ülkelerindeki yatırım ve ticaret olanaklarına değindiler. YTSO Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda Mierzwa, “Polonya-Türkiye ilişkilerinin bu ortamda daha da güçlenmesinin önemi açıktır. Gerek ihraç ve ithal edilen ürünler bazında, gerekse üretim olanakları ve yatırım imkanları bakımından ülkelerimiz karşılıklı büyük potansiyele sahiptir Türkiye ile karşılıklı ticaret yapılan malların ve sektörlerin benzer olduğunu, özellikle otomotiv, makina imalat ve yedek parça alanında güçlü işbirliği imkanları bulunduğunu, bu potansiyelin üretime dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Toplantı Üyelerin sorularının cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.