Portekiz Firmasının Ortak Yatırım Teklifi

11.04.2011
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)’nden odamıza ulaşan 30.03.2011 tarih ve 411/8199 sayılı yazıda, Portekiz’in önde gelen mağaza zincirlerinden Sonae’nin, perakende tekstil alanında Türkiye’de bir firmayla ortak yatırım yapmak istediği bildirilmiştir.

Sonae’nin, 0-14 yaş çocuk kıyafeti ve aksesuarları satan Zippy (http://www.zippy.pt/Zippy/Company), Nike, Adidas, Puma, Reebok, Converse, Asics, Arena, Wilson gibi uluslararası markaları bünyesinde barındıran ve Portekiz’deki bir numaralı spor mağazası olan Sport Zone (www.sportzone.pt) mağazalarıyla pazara giriş yapmayı öngördüğü belirtilmektedir.

Sonae’nin Türkiye’de ortaklık yapmak istediği firmada aradığı özellikler; perakende alanında tecrübe, pazarı tanıma ve yasal işlemler hakkında bilgi sahibi olma şeklinde belirtilmiştir.

Söz konusu işbirliği ile ilgilenen üyelerimizin DEİK Bölge Koordinatörü Aslı Özelli (Tel: +90 212 3395011, e-mail: [email protected]), Türk-Portekiz İş Konseyi Başkanı Fahri Gökyayla (Tel: +90 232 4838031 e-mail: [email protected]) veya Sonae temsilcisi Paulo Simoes ( [email protected]) ile temasa geçmesi gerekmektedir.