NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

SANTEK 2023 yılı 1. Dönem Toplantısı Odamızda Gerçekleştirildi.

14.07.2023

Yalova Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından düzenlenen " Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) 2023 yılı 1. Dönem Toplantısı" toplantısı Yalova Valisi Muammer Erol'un katılımıyla odamız Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Aydın Bakoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan toplantıda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün SANTEK kapsamındaki çalışmaları ve gündem maddelerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Toplantıda söz alan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Cemil Demiryürek, Büyük Mükellefler Vergi Dairesinin ilimizde kurulması ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'nin bir ilde kurulmasının, o ilin ekonomik ve vergisel açıdan önemine dikkat çeken Demiryürek, Büyük mükellefler, genellikle yüksek gelire sahip ve büyük çapta işletmelerdir. Bu nedenle vergi dairelerinin bu mükelleflerle ilgilenmek için özel olarak oluşturulması önemlidir” dedi.

Sanayide Kadın Eli Projesi’nin kapsamının genişletilmesine yönelik toplantıda söz alan YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Yadigar Gençer, proje ile ilgili bilgi vererek istihdam talebi noktasında değerlendirme talebinde bulundu. Toplantıda bu kapsamda sanayi kuruluşlarıyla yapılacak protokollerin genişletilmesi konusunda ortak karara varıldığını belirtti.

Toplantıda daha sonra sanayi kuruluşları söz alarak işletmeleri, üretim ve istihdam durumları hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundular.