NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

SEYAHAT ACENTELERİ, YALOVA'NIN TURİZM POTANSİYELİNİ KEŞFETTİ

06.07.2023

Yalova’da turizm amaçlı gezi turları düzenlenmesini sağlamak amacıyla, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinde faaliyet gösteren Yurt içi, yurt dışı tur düzenleyen alanında uzman profesyonel turizm seyahat acentelerine yönelik ‘Info Gezisi’ düzenlendi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Galip Atik, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Müdür Yardımcısı Semra Baykır ile Şube Müdürü Nurbay Değirmenci koordinasyonunda ve belediyelerimizin katkılarıyla gerçekleşen info gezisinin ilk durağı Altınova oldu. Altınova Belediye Başkanı Dr.Metin Oral’ın ev sahipliğinde Coffee Shefs’de sabah kahvaltı ile başlayan program Kuş Gözlem Evi, Botanik Bahçesi, Fener Müzesi, Hersekzade Ahmetpaşa Camii, Subaşı Göç Müzesi’nin gezilmesi Neşeli Cafe’de balkan ve tatar yemekleri tadımı ve çay kahve molasının ardından Taşköprü’de Deniz Travel Atv-Utv-Jeep Safari ziyareti ile devam etti. Güneyköy’de öğle yemeğinden sonra Yürüyen Köşk ve Karaca Arboretum gezileri sonrası Termal Kaplıcaları ziyaret edildi.

Programın ikinci gününde Termal Belediye Başkanı Sinan Acar’ın ev sahipliğinde Gökçetepe Restaurant’ta verilen sabah kahvaltısına Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek’te eşlik etti. Misafirlere hoşgeldiniz diyerek söz alan Başkan Demiryürek “Yalova'nın turizm potansiyelini keşfetmek ve bölgenin güzelliklerini ön plana çıkarmak için seyahat acenteleri önemli bir rol oynamaktadır. Yalova, doğal güzellikleri, termal kaynakları ve tarihi mekanlarıyla ziyaretçilere benzersiz deneyimler sunabilecek bir potansiyele sahiptir. Bunları tanıtmak ve turizm sektörünü geliştirmek için seyahat acenteleri, etkili pazarlama stratejileri ve tur programlarıyla büyük öneme sahiptir.

Seyahat acentelerimiz, ilin turistik bölgelerini tanıtmak için çeşitli tanıtım materyalleri hazırlayabilirler. Bu materyaller, ilin doğal güzelliklerini, termal tesislerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini vurgulayarak potansiyel ziyaretçilerin ilgi ve ilgisini çekebilir. Ayrıca, turistik yerlerdeki konaklama tesisleri, restoranlar ve diğer hizmet sağlayıcılarıyla işbirliği yaparak tur paketleri oluşturabilir ve bölgenin çekiciliğini artırabilirler. Ticaret ve sanayi odası olarak, turizm sektörünün gelişimine yönelik atılan her türlü adımı desteklemekteyiz. Turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme programları düzenleyerek seyahat acentelerinin bilgi ve becerilerini artırmalarına yardımcı olabiliriz. Seyahat acenteleri ile işbirliği içinde çalışarak, Yalova'nın turizm potansiyelini keşfetmek ve bölgenin güzelliklerini ön plana çıkarmak için ortak projeler geliştirebiliriz. Böylece, ilin turizm sektöründe kalkınmasını destekleyerek ekonomik ve sosyal açıdan olumlu etkiler yaratabiliriz” dedi.

Burada ilk günün değerlendirilmesinin ardından Çınarcık Merkezden başlayarak Teşvikiye Kent Ormanı, Çifte Şelale, Çamur Evler, Dipsiz Göl, Zindan Kafe, Elif Aile Çay Bahçesi, Mavish Beach ve Garden A.Ş. gibi turistik noktalar ziyaret edildi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Galip Atik, "Odamız Turizm Komisyonu olarak, Turizm İl Müdürlüğümüz ve belediyelerimizle iş birliği içerisinde, ilimizin tarihi ve turistik alanlarının yanı sıra doğa turizmi noktasında da detaylı bilgilerin verilmesi amacıyla info gezisi düzenledik. Bu planlama doğrultusunda Doğu Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren turizm seyahat acentelerini ilimize davet ettik," dedi.

Atik, Yalova'nın eşsiz doğal güzelliklerine, tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaparak, seyahat acentelerinin bu info gezisi sayesinde Yalova'nın turizm potansiyelini yerinde gözlemleyip tanıma fırsatı bulduklarını belirtti. Acentelerin bölgedeki çeşitli turistik noktaları gezip, Yalova'nın turizm sektöründe ne kadar cazip bir destinasyon olduğunu gördüklerini ifade etti.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilin turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunma ve turizm potansiyelini maksimum düzeyde değerlendirme amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Atik, yerli ve yabancı turistlerin Yalova'yı tercih etmelerini sağlamak için yeni tur programları ve etkinlikler düzenleyeceklerini vurguladı.

Atik, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Termal Belediye Başkanı Sinan Acar, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Müdür Yardımcısı Semra Baykır, Şube Müdürü Nurbay Değirmenci, Adım Adım Yalova Derneği Başkanı Gökşen Tutuk, Garden A.Ş. Yönetimi ve diğer paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Yalova'nın turizm potansiyelini keşfetmek ve bölgenin güzelliklerini deneyimlemek için seyahat acentelerini ilimize davet etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Atik, bu iş birliği ve desteklerle Yalova'nın turizm sektöründe daha da ilerleyeceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti.