NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Sigorta acentaları hakkında önemli duyuru

04.10.2008
5684 Sayılı Sigortacılık kanununun geçici 7.maddesi “Sigorta Acenteleri,bu kanunun yayımından itibaren bir yıl içinde Müsteşarlıktan uygunluk belgesi almak ve levhaya kayıt olmak zorundadır.Bu zorunluluğu yerine getirmeyenler sigorta acenteliği faaliyetinde bulunamaz” hükmünü amirdir.

 
Söz konusu kanun 14 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe girdiğinden,bir yıllık süre 14 Haziran 2008 tarihinde sona ermektedir.


Bu çerçevede Sigorta Acenteleri Yönetmeliği’nin yürürlüğe giriş tarihi olan 14 Nisan 2008 günü akşamına kadar ticari işletmelerinin tescil işlemlerini tamamlamış olan Sigorta Acentelerinin uygunluk belgesi alma başvuruları 20 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından görevlendirilen Odalarca alınmaya başlanacak olup,Yalova Ticaret ve Sanayi Odası bu konuda görevlendirilmiştir.

Söz konusu başvuruların usulüne uygun ve eksiksiz bir biçimde alınabilmesini teminen,Sigorta Acentelerinin Odamıza gerekli evrakları teslim etmeleri öncesinde,15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren www.sigorta.org.tr adresli internet sitesinden başvuruda bulunmaları büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca,uygunluk belgesi alma ve Levhaya kayıt başvurusu sürecine ilişkin bütün bilgiler anılan sitede yer almaktadır.

Diğer yandan,14 Nisan 2008 tarihinden sonra ticari işletmelerinin tescil işlemlerini tamamlamış Sigorta Acentelerinin uygunluk belgesi alma ve levhaya kayıt işlemleri ile ilgili olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince ayrıca duyuru yapılıp bilgi verilecektir.

Sigorta Acenteleri Firmalarının bilgisine önemle sunulur.