NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

"Süs Bitkileri Sektörü ve Çiçekçilik OSB’nin Geleceği" konulu panel gerçekleştirildi.

02.02.2010

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası “Kent Gündem Panelleri”  etkinlikleri çerçevesinde 2010 yılının ilk panelini “Süs Bitkileri Sektörü ve Çiçekçilik OSB’nin Geleceği”  konusunu paylaşarak başladı.

22 Ocak 2010 tarihinde Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Konferans salonunda Meclis Başkanımız Mehmet GÜREL’in Kentin gündeminde olan önemli konuların görüşeleceği panellerden ilki olduğu ve önümüzdeki günlerde de bu tür panellerin gerçekleştirleceği konusunda bilgi paylaşımında bulunarak açılışı yapmıştır.

Yönetim kurulu Başkanımız Celal ÖZEL’in Yalova’nın çiçek üretimi, ihracatı gibi konularda yeterli gelişim göstermediğini ve diğer illerin gerisinde kaldığını ifade etti.

Panelde;
Organize Sanayi Bölgesi Projesinde gelişmelerin yetersizliği, TİGEM arazilerinde yer talepleri konuları gündeme getirilmiştir.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin DAĞ,
Çiftlikköyde kurulması düşünülen Çiçekçilik Organize Sanayi bölgesi hakkında bilgiler verdi. Özellikle ödenek yetersizliğinden bahsettiği konuşmasında  Belediye olarak ortaklıklarının devam ettiği 2004 yılından beri desteklerini sürdürdüklerini ifade etti.

Kamulaştırmanın büyük bir kısmının bittiği, ancak ödenek yetersizliğinden 2010 yılına kadar sarktığını söyledi. 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin ORAL,
OSB yerine temel iki önemli sorun olduğunu; tarımsal sulam eksikliği ve arazinin eğilimi konusunda üreticilerin kaygılı olduğu, asıl sorunun pazarlama olduğunu ve bu konuda Altınova’daki  4 belediye ile ortak hareket etme konusunda karar aldıklarını ifade etti.

İl Genel Meclis Başkanı Atalay BEŞTAŞ,
OSB’nin ortakları olarak , projeyi sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup KOÇAL,
Meselelere siyasi ön yargılarla bakılmaması gerektiğini, çözümün bütensellikte aranması gerektiğini, meselenin üreticiye ucuz arsa temin etmek olmadığını, bu şekil asıl amaçtan uzaklaşıldığını bu işin sahibinin sektör olduğunu,  maliyeti ne olursa olsun orta ve uzun vadeli raporlarma yapılarak  ne yapılması gerektiği ortaya konmalıdır. dedi.

AKP Yalova Milletvekili İlhan EVCİN,
Sektör havlu attıysa bunu deklare etsin.
Arıca ödeneğin olduğunu tamamının kullanılmadığını, kullanılması halinde ayrıca ödeneğin çıkacağını, yer konusunda ayrıca bir yerin aranmaması gerektiğini ifade etti.

Panel, İl Genel Meclis Üyesi Ali Rıza ALKIŞ, Yalova Üniversitesi Teknik Programlar Bölüm Bşk. Yrd.Doç.Dr.Gül YÜCEL, Atatürk Bahçe Kültürleri Mrk.Arş.Enst.Müdürü Dr.Emin ERGÜN,  SASBÜD Başkanı Abdullah OKUL, SASBÜD Üyesi S.Selami DOĞANCI konu hakkında görüşlerini paylaşmalarının ardından sona erdi.