NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Tekno Kadın Programı Eğitimleri Tamamlandı

08.06.2012
Tekno-Kadın eğitimini tamamlayan 33 kadın sertifikalarını Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve YTSO Başkanı Celal Özel'in elinden aldı.

Kadınların iletişim teknolojilerini verimli bir şekilde kullanmasını hedefleyen Tekno-Kadın programı Türkiye genelinde hayata geçirilmeye başlandı. Projenin Yalova ayağına ise Mayıs ayında başlandı. 40 kişinin katıldığı eğitim programından 33 kadın mezun oldu. Tekno-Kadın programını bitiren bayanlar için YTSO konferans salonunda bir sertifika töreni düzenlendi. Törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, YTSO Başkanı Celal özel ile çok sayıda davetli ve kursu tamamlayan kadınlar da katıldı.

Program hakkında kısa bir bilgi veren YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser'in ardından söz alan YTSO Başkanı Celal Özel, "Ülkemizde kadınlarımızın iş gücüne katılımı az ve daha da düşüyor. Her 100 kadından % 12.8'i kendi işinin sahibi, %50.1'i bir işte çalışıyor, % 34.8'i ise ev hanımı. Ülkemizde yaygın eğitime çok ihtiyaç var. Kadınımızın bilgisayarla tanışıp, bilişim teknolojilerini etkin şekilde kullanması gerekiyor. Kadının teknolojiyi kullanarak iş hayatına katılımını sağlamak ülkemize de önemli katkılar sağlar" dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise "Toplum kadın ve erkeğin birlikte çalışmasından çok şey kazanır. Bu ikisini değerlendiren ülkeler her zaman önder olmuştur. Kadınlarımızın bilişim teknolojilerini etkin kullanmalarını sağlamak zorundayız" şeklinde konuştu.

Yalova Valisi Esengül Civelek ise şunları söyledi: “Kadınlarımızın ilerlemeleri güçlenmeleri gelişmeleri daha nitelikli olabilmeleri hem ailemiz hem de toplumumuz yararınadır, dolayısıyla da kadınlarımızın toplumsal yaşamın her alanında konumlarının güçlendirilmesi ülke geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Değişen, gelişen dünya koşullarının küreselleşmenin bilgi temelli toplumların yapılanmasını hızlandırdığını, bilgi toplumunda üye olarak yer alabilen kadınlarımıza da yeni imkânlar ve fırsatlar yarattığını biliyoruz. Ancak bildiğimiz bir gerçek daha var ki birçok kadınımızın bilgiye ve yeni teknolojilere erişiminde sorunlar yaşandığıdır. Kadınlarımızın bilişim teknolojilerinden yararlanmaları her şeyden önce onları içinde yaşadığımız bilgi çağında bilgi toplumunun birer üyesi konumuna getirmektedir. Aynı zamanda kadınlarımızın yaratıcı ve üretken yanlarını ortaya çıkaracak, cesaretlendirecek, işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak girişimcilik ruhu da kazandıracaktır.  Böylelikle toplumsal konumu güçlenen kadınımız da ülke gelişmesinde rol alacak, katkı sağlayacaktır. Tekno Kadın eğitim programına katılım sağlayan siz kadınlarımızı tüm içtenliğimle kutluyorum, programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm taraflara da teşekkür ediyor, projenin başarılı çalışmalara ulaşmasını diliyor, saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

Programı başarıyla tamamlayan Tekno-Kadın'lar sertifikalarını Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve YTSO Başkanı Celal Özel'den aldı.