NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Termal Belediye Başkanı ve YATUB Başkanı H.Sinan Acar, YTSO’yu ziyaret etti.

16.06.2021

YTSO Turizm Komisyonu üyeleri ile bir araya gelen Acar, Termal’de turizm tahsisine açılan araziler ve buradaki planlamalar hakkında açılan araziler ve buradaki planlamalar hakkında komisyon üyelerine bilgiler aktardı. Pandemi sürecinin turizm sektörüne verdiği zararlar ve Termal özelinde turizmin nasıl etkilendiği konularında paylaşımda bulundu.

 Ardından YTSO Başkanı Tahsin Becan’ı makamında ziyaret eden Acar, “Yalova turizm, sanayi ve eğitim gibi ana başlıklarla kendisini tanımlayan bir kent. Elbette ilimiz her zaman turizm kimliğini benimseyen ve bunu önemseyen bir il oldu. Çok ciddi potansiyelleri bünyesinde barındıran Yalova ne yazık ki sahip olduğu bu güzellikleri yeterince tanıtamadı. Biz YATUB olarak bu anlamda önemli adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Önemli turizm acentelerini ilimizde ağırlayacak ve onlara bu zenginlikleri yerinde göstereceğiz. Tur programlarına ilimizin de dahil edilmesini önemsiyoruz. İlimizin dijital ortamlarda tanıtmlarının yer alması çok daha geniş kitlelere ulaşmak anlamına geliyor. Az önce de söylediğim gibi ilimizin sahip olduğu bu zenginlikleri tanıtması çok önemli ve biz YATUB olarak bu konuda gerekli planlamaları yaptık” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ PANDEMİDEN OLUMSUZ ETKİLENDİ

Turizm sektörünün pandemiden ağır bir darbe aldığına da vurgu yapan Acar, “Pandemi turizm sektörünü ciddi bir zarara uğrattı. Halen de bu olumsuz etkiler devam ediyor. Özellikle yaz aylarında sahil beldelerimizdeki hareketlilik pandemi nedeni ile yaşanamadı. Tam normalleşme sürecine girdik, turizm hareketlenecek derken de şimdi müsilaj tehdidi ile karşı karşıyayız diye konuştu.

YATUB ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ise “Termal ilçesi ilimiz turizmin öncüsüdür. İlçemizdeki uluslar arası turizmin gelişimine verdiğiniz önemi de yakından takip ediyoruz. Pandemi elbette her sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de sekteye uğrattı. Elbette bu öngörülemeyen bir durumdu. Ama pandeminin etkilerinden hızla sıyrılmaya başladık. Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde pandemi tamamen biter ve ilimiz yeniden tüm sektörleri ile önce yaralarını sarıp sonra da büyümeye başlar. Elbette ilimizin turizminin gelişiminde başkanı olduğunuz YATUB çok önemli bir görev üstleniyor. Ben ilin tanıtımı konusunda yapacağınız çalışmaları da çok önemsiyorum. İlimizin tanıtımına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Ardından Termal Belediye Başkanı ve YATUB Başkanı H. Sinan Acar, YTSO Başkanı Tahsin Becan ile YTSO Turizm Komisyonu üyeleri Özgür Çavuşoğlu, Hakan Gençer, Gökhan Doğan, Merva Yadigar Gençer ve Metin Soysal bir süre daha görüş alışverişinde bulundular.